10 éves kisfiúval rohant a mentő a kórházba, feljelentették, mert nagy port kavart a kocsival..


10 éves kisfiúval rohant a mentő a kórházba, feljelentették, mert nagy port kavart a kocsival..


Egy tízéves kisfiú segítségére siettek azok a mentők a múlt héten Budapesten,  akiket bepanaszolt egy idős férfi, mert szerinte felverték a port a villamosmegállóban – írta meg elsők között a BudaPestkörnyéke.hu hírportál.

Egy villamosra váró 60 év körüli férfi azért tett panaszt a mentőkre a múlt héten, mert felverték a port egy Margit körúti megállóban – írta az Országos Mentőszolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Az ügy kivizsgálása során kiderült, hogy a jelzett időpontban valóban a dugóban araszolva kapott riasztást az egyik fővárosi esetkocsi, amely egy 10 éves gyermek segítségére indulva hajtott a sínekre.

“A rendelkezésre álló információkból megállapítható, hogy bajtársunk jól megválasztott sebességgel érkezett, és biztonságosan haladt át a megállón. A rutinos mentőtechnikus ráadásul a váltakozó hangmagasságú sziréna mellett, kürtszóval is igyekezett felhívni a figyelmet az érkező mentőautóra, a várakozók pedig több hátráló lépéssel jelezték, hogy segítik a mentő közlekedését” – olvasható a bejegyzésen.

A vizsgálat emellett azt is megállapította, hogy “az egység mindenre kiterjedő körültekintése, a biztonságos sebesség és a legnagyobb jószándék nincs arányban a felvert por mennyiségével”.

Az OMSZ elnézést kért az okozott kellemetlenségért, és hozzátették: az életmentők, perceken belül helyszínre értek, és tankönyvi emelt szintű ellátást nyújtottak. Ennek köszönhetően végül stabil állapotban szállíthatták kórházba kritikus helyzetben talált kisfiút.