Egy sürgősségi dolgozó nővér üzent mindenkinek a maszkról.. Hordjuk, vagy ne? Elmondta őszinte véleményét


Egy sürgősségi dolgozó nővér üzent mindenkinek a maszkról.. Hordjuk, vagy ne? Elmondta őszinte véleményét


Kedves Mindenki! (egy sürgősségin dolgozó triage-nővér kérése)

Olvassátok el, mielőtt csípőből tüzelnétek :)

A maszk viselésén nem véletlenül rugózunk :) Tudjuk, hogy utáljátok, rühellitek és elegetek van belőle! Nekünk is! Mi is utáljuk az összes létező maszkot, amelyet a mai napig viselnünk kell! De viseljük és nem azért mert kikapunk ha nem, hanem azért mert tudjuk, hogy van érelme!
Bár az ábra és a mutatók megtévesztően csalóka módon azt sugallhatják, hogy az ország köré egy antivirális burok telepedett, ez nem így van.
Nagyon jól megúsztuk ezt a retkes vírust. Szinte észre sem vettük.
Ennek az lehet az oka, hogy mi magyarok karácsony után eladósodva ülünk otthon full depisen és nem nyaralgatunk meg karneválozgatunk, mert nincs rá pénzünk. Mi egyszerűen nem hoztuk haza ezt a retket. De most más a helyzet. Most nyár van...

Tudjuk, hogy az esetek többségében enyhe tünetekkel át lehet fertőződni! Tudjuk, de az enyhe tünetek gazdái is bejönnek az SBO-ra, mert adott esetben megijednek, hogy tovább tudják adni! Mindannyian ettől félünk. Féltjük a szüleinket és idősödő rokonainkat.
Tudjuk, hogy az influenza is súlyos állapotba tudja sodorni az embereket. Tudjuk, tapasztaljuk! A COVID más! Higgyétek el nekünk, egészségügyi dolgozóknak, akik már találkoztak COVID beteg tüdőgyulladásával és az egyik napról a másikra lesújtó rombolásával, hogy ez nem influenza.

A maszk azért fontos, hogy csökkentsük az átfertőződés tempóját és ezzel is könnyítsük a körömcipőnyi tűsarkokon billegő egészségügy egyensúlytalan helyzetén.

Mi nem attól félünk srácok, hogy nem tudunk ellátni egy vagy kettő légzési elégtelen beteget. Mi attól félünk, hogy nem tudunk ellátni egyszerre 50-60 ilyen esetet. Iszonyatosan megterhelő az a helyzet, amikor 3 vagy annál több kritikus állapotú beteg érkezik az sbo-ra. Volt már ilyenben részünk nem egyszer. Idegtépő és minden bőrréteget lenyúzó koncentráció kell ahhoz, hogy patent módon történjen az ellátás.
Mi értetek viseljük a maszkot, Ti viseljétek értünk <3

Nem kell velem, velünk egyetérteni! Ha nem értsz egyet, akkor kérlek pöccintsd tovább a posztot és ne bántsd azt, aki érdeklődik, kérdez, vagy megértőbb, esetleg beszélni szeretne róla.

Köszönöm szépen a megértéseteket :) Baji Anikó (Ancsa) SBO triage