Elmarad a tüzijáték


Elmarad a tüzijáték


A kormány úgy döntött, hogy az augusztus 20-ai ünnepségek elmaradnak, erre augusztusban, szeptemberben nem lesz lehetőség, nagy valószínűséggel így elmarad az idei ünnepség. Az 500 fő feletti rendezvények megtartását augusztus 15-ig fenntartják továbbra is, erről július végén fognak dönteni, de hozzátette, hogy most több ok szól amellett, hogy ne legyen enyhítés ezeknél a rendezvényeknél.

Ha nem lesz változás augusztus 15-e után a rendezvények ügyében, akkor támogatni fogják a zeneiparban dolgozókat.

A pénteki uniós csúcsról azt mondta a miniszter, nem biztos, hogy az eredményes lesz.
Gulyás: az országos tisztifőorvos és az operatív törzs döntött a tűzijátékról

Az ATV kérdésére a miniszter azt mondta, az augusztus 20-ai ünnepségek elmaradásában az országos tiszti főorvos és az operatív törzs hozott döntést. Az operatív törzs által meghozott intézkedések jók. Sajnálják, hogy elmarad a Szent István napi ünnepség, az eszközök, amiket beszereztek rendelkezésre állnak, és jövőre is fel lehet használni, de úgy gondolják, ez a legjobb döntés az emberek egészségének érdekében – fejtette ki Gulyás Gergely.

A beutazók tesztelésével kapcsolatban a miniszter arról beszélt, hogy a teszteket magánúton is be lehet szerezni, azok is érvényesek lesznek, de beszerezhető úgy is, ahogy a kijárási korlátozás ideje alatt.

A futballmeccs és a zenés rendezvények közötti különbség az alkoholfogyasztás – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV kérdésére válaszolva. Hozzátette: a futballmeccseken nem okozott több fertőzést az, hogy azokat megtartják.