Időseket mérgezett László..A Rendőrség hajtóvadászatot indított ellene, a lakosság segítségét kérik


Időseket mérgezett László..A Rendőrség hajtóvadászatot indított ellene, a lakosság segítségét kérik


"Emberölés kísérlete miatt keresünk egy 58 éves dunaújvárosi férfit, aki egy fiatal nővel együtt rendszeresen mérgezett egy idős házaspárt.

Egy 85 éves férfit feleségével együtt, magatehetetlen állapotban szállítottak 2020. február 23-án a kórházba, majd a kezelés ellenére, 2020. március 7-én a kórházban elhunyt. Az eljárás során felmerült az is, – a két idős beteg azonos időben és hasonló panaszokkal került a kórházba -, hogy a férfi halálának oka mérgezés lehet.

Időközben az idős házaspár dédunokája a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon feljelentést tett arról, hogy egy hónap leforgása alatt a dédnagyszülei bankszámlájáról több millió forint összeget emeltek le ismeretlenek, valamint a kártyával számos alkalommal vásároltak játékboltokban, éttermekben. Az életben maradt idős asszony a rendőröknek elmondta, hogy az otthonukban tartott készpénzből még 2019 októberében több millió forint eltűnt, ezért elhatározta, hogy a fennmaradó összeget bankban helyezi el.

A nyomozók látókörében került egy olyan hozzátartozó és annak élettársa, akik a házaspárral szoros kapcsolatban álltak. A gyanú szerint az elkövetők 2020. február 23-át megelőzően több alkalommal nagy mennyiségű gyógyszert adtak a két idős embernek azért, hogy az a halálukat okozza.
A 26 éves K. Andreát kollégáink július 22-én elfogták. Előre kitervelten, aljas indokból vagy célból, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítjuk. Társa, M. László, mióta tudomást szerzett a rendőri intézkedésről, szökésben van."