Szélvihar, zivatar és esőzés várható ma


Szélvihar, zivatar és esőzés várható ma


Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de esetenként komoly szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Kedden északnyugat, nyugat felől határozottan csökken a felhőzet. A többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Délelőtt a Dunántúlon, később keletebbre is megszűnik a tartós csapadék, de a keleti tájakon estig futó zápor néhol még lehet. Az északnyugati, északi szél több helyen lesz erős. Estére mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet napközben 20 és 25, késő este 15 és 20 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat háromféle figyelmeztetést, illetve riasztást adott ki a zivatar, a felhőszakadás és az erős szél veszélye miat

Azt írták, a zivatarokat viharos (60-90 km/órás) széllökések, jégeső, és lokálisan nagyobb mennyiségű (20-30 milliméter) csapadék kísérheti.

Zivataroktól függetlenül az erős északnyugati szelet a déli tájakon 60-75 km/h közötti széllökések kísérhetik. Bár napközben fokozatosan veszít erejéből a légmozgás, de erős lökések az esti órákig még nagy területen előfordulhatnak.