.

17 csodálatos kép, ami megmutatja, min megy keresztül egy magzat a születés pillanatáig


 Lennart Nilsson fényképész 10 évet szentelt annak, hogy példátlan felvételeken keresztül örökíthesse meg a gyermekek születésének csodálatos folyamatát, a fogantatástól egészen a születés pillanatáig. Nilsson példátlan fényképeit egy bizonyos cystoscope nevű orvosi műszer sikeres alkalmazásának köszönheti, mellyel több ezer képet készített, hogy végül ezek segítségével mutathassa be az emberi fejlődés folyamatát, egészen a fogantatás pillanatától.

A hímivarsejt elindul a petevezetékben 

A petesejt, és a legnagyobb találkozás 


A mindent eldöntő pillanat 


A hímivarsejt fej részében található meg minden örökítő anyag. Ez befolyásol a következő időszakban mindent 


A megtermékenyülés csodálatos pillanata 


Újabb egy héttel később a zigóta megtapad a méhfalon. A beágyazódás után a sejtcsomót (zigótát) a méhnyálkahártya vérerei látják el tápanyagokkal és létrejön a kapcsolat az anyai keringés és a zigóta között.  


A 18. napon elkezd a magzat szíve dobogni 


A 22. napon elkezd fejlődni. A szürke rész az agy lesz később 


28 nappal a megtermékenyítés után vagyunk Az 5. héten, a magzat már 9 milliméter hosszú. Ekkor már látni lehet rajta az arc nyílásait. (száj, orrlyukak és szemek)  


A 40. napon az embrionális sejtek a méhlepényhez kapcsolódnak. Ennek a szervnek a segítségével tud táplálkozni és gázokat cserélni (oxigén, szén-dioxid) az embrió.  


A 10. héten a szemhéjak már félig zárva vannak. Pár nap és teljesen lefedik a szemet.  


A csontváz kialakulóban van, ilyenkor még rugalmas. A vékony bőr miatt látható az érhálózat.  


A 18. héten a magzat már kb. 14 cm és érzékeli a külvilágból érkező hangokat.  A 20. héten a magzat már 20 centiméter hosszú és elkezd kialakulni a magzat elsődleges puha és selymes szőrzete, a lanugo, mely tenyere és talpa kivételével az egész testét beborítja.  36 hetes. Már csak 1 hónap van hátra, és megszületik :) 


Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék