6 valódi szörny, aki létezik valóban, ez nem rémálom..


6 valódi szörny, aki létezik valóban, ez nem rémálom..


Amikor az “állatokat” említik, az első dolog, ami valószínűleg eszünkbe jut, hogy gyönyörűek, barátságosak és bolyhosok, mint a panda vagy a grönlandi fóka. Lehet, hogy emlékeztek az ügyetlen pingvinekre és az intelligens elefántokra, vagy akár a kicsit veszélyesebb állatokra, mint a tigrisek, oroszlánok és leopárdok.

De amire senki sem gondol, vannak olyan teremtmények, amelyek olyanok, mintha az egyik rémémálmunkból jöttek volna elő.

Vess egy pillantást a legbosszantóbb teremtményekre, amelyek a bolygónkon élnek.


A rovarpókok

A rovarpókok, vagy tevepókok az ízeltlábúak törzsébe, ezen belül a pókszabásúak osztályába tartozó állatok. Az utóbbi években sok tévhit és legenda terjedt el a tevepókokról, elsősorban a közel-keleti fajokkal kapcsolatban. A fajok zöme Délkelet-Ázsiában, Afrikában és Észak-Amerikában terjedt el.  


Bathynomus  

Az óriási ászkarákok őskoriak. Ezek a lények mélytengeri dögevők és 7000 láb mélységben képesek túlélni. Ó, és ha ez nem elegendő, 5 évig képesek túlélni anélkül, hogy ennének, és amikor érezik az éhség fájdalmát, képesek megtámadni és megölni egy cápát.



2. Japán óriás lódarázs 

 Ezek a szörnyetegek csak Japánban évente 30 ember életéért felelősek. Ennek a vadállománynak a mérete 3 hüvelyk, míg csípése 0,24 hüvelyk hosszú.



Óriás japán rák  

Az óriás japán rák a felsőbbrendű rákok osztályának a tízlábú rákok rendjébe, ezen belül az Inachidae családjába tartozó faj.  A Macrocheira ráknem típusfaja és egyben nemének az egyetlen élő faja is; a nembe még 4 fosszilis faj is tartozik.


Chauliodus macouni  

Ez a kísérteties megjelenésű hal a Csendes-óceánon él. A Chauliodus macouni a csontos halak főosztályának a sugarasúszójú halak osztályába, ezen belül a nagyszájúhal-alakúak rendjébe és a mélytengeri viperahalfélék családjába tartozó faj.


Csillagorrú vakond

  A csillagorrú vakond az újvilági vakondformák alcsaládba tartozó csillagos vakondok nemzetség és Condylura nem egyetlen faja.


7. Kínai homokóra pók 

 A pók nagyjából 3 cm hosszú, a popóján lévő érdekes alakzat átmérője körülbelül 1,5 cm körül lehet. A nálunk megszokott pókokhoz képest nagyobb állat a földbe ásott üregekbe bújik úgy, hogy a hátulján lévő kerek pecséthez vagy pajzshoz hasonló rész elzárja az üreg bejáratát, vagyis egyfajta ajtóként szolgál.