Fordulat a kizuhant Pannika ügyében.. MEGVAN a bűnös!


Fordulat a kizuhant Pannika ügyében.. MEGVAN a bűnös!



Ma áll először bíróság előtt a négy éve tragikus körülmények között meghalt három éves Pannika szülei és keresztanyja. A kislányt 2017 májusában egyedül hagyták a lakásban. A szülők dolgoztak, ezért a keresztanya vigyázott a gyerekre, de ő is elment, majd nem sokkal később a gyermek kizuhant a negyedik emeleti ablakból. Pannika a kórházban meghalt.


A kislány szüleit és keresztanyját kiskorú veszélyeztetésével vádolják.


A tárgyalás előtt szinte tapintható volt a feszültség a három ember között, egymáshoz sem szóltak, sőt kínosan ügyeltek arra, hogy még csak oda se pillantsanak, ahol a másik áll. Most derül majd ki, hogy beismerik-e bűnösségüket vagy nem. Amennyiben az utóbbi mellett döntenek hosszú tárgyalássorozat kezdődik.


Közben az édesanya, P. Anasztázia beismerte bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Az édesapa, A. Tamás is beismerte bűnösségét. Vallomást azonban egyikük sem akar tenni.


A szülőkkel ellentétben a keresztanya, L. Renáta nem mond le a tárgyaláshoz való jogáról. "Nagyon szeretném megtudni, hogy mi történt azon a hajnalon"-fogalmazott a kislány keresztanyja.


Mivel nem mindhárom vádlott vallotta be a bűnösségét, ezért az ügyben tárgyalás lesz. Váratlan fordulat: a szülők azt hitték, azzal, hogy ha bűnösnek mondják magukat, véget ér számukra a bírósági procedúra, ám a keresztanya keresztbe húzta a számításaikat, így az ügynek az előkészítő üléssel nincs vége, hanem tárgyalássorozat kezdődik.


 A kislány keresztanyja tudni szeretné, mi történt azon a végzetes napon /

A kislány keresztanyja tudni szeretné, mi történt azon a végzetes napon / Fotó: Grnák László


Újabb fordulat az ügyben: az előkészítő ülés véget ért, és azonnal elkezdődik a tárgyalás. A szülők szeretnének elmenni, hogy ne kelljen a tárgyaláson részt venniük. Erről most születik döntés.


A tragédia 2017-ben történt. A keresztanya a kislány halála után messzire költözött Kistarcsáról. A fiatal nő pár méterre lakott a tragédia helyszínétől, ahányszor kilépett a kapun, újraélte a borzalom minden pillanatát. Egy ideig harcolt az érzéseivel, azt gondolta, hogy egy idő után talán valamelyest enyhül a fájdalom, de nem így lett, ezért végül belátta: egyetlen választása van, egy messzi városban új életet kezdeni.