A pattanásoknak 5 fajtája van, amely a Te arcodon is megjelenhet. Melyiket hogyan lehet meggyógyítani, eláruljuk


A pattanásoknak 5 fajtája van, amely a Te arcodon is megjelenhet. Melyiket hogyan lehet meggyógyítani, eláruljuk

Alapvetően 2 nagy csoportba sorolatóak a pattanások, a gyulladást okozók, és a gyulladást nem okozó pattanaások, ezen belül 6 alfaja van, amelyet lejebb ki is fogunk vesézni alaposan. Minden ember bőrén valahol a testén legalább 3 féle pattans megtalálható, de a legroszabb, hogy a legtöbben nem a helyes módszerrel gyógyítják meg ezeket a pattanásokat, amik igazából gyógyításra szorulnak. Nézzük a tényeket: 

1. A fehér tetejű pattanás 


Ezek a pattanások legtöbb esetben nem okoznak gyulladást, a felület alatt közvetlenül felgyülemlő fehéres faggyút tartalmazzák, és egy apró nyomással könnyedén a felszínre jönnek egy apró lyukon keresztül, ami gyakorlatilag a bőr egyik lélegző pórusa. 


2. A fekete tetejű pattanás 

Gyakorlatilag nem sok különbség van fekete és fehér pattanás között, talán csak annyi, hogy amelyik fekete, ott nagyobb azaz szélesebb a pórus, amelynek köszönhetően a színe sötétté válik. Nem gyulladt pattanás, nincs szükség semmi egyébre, mint óvatos mozdulattal a felszínre nyomni a pattanás belsejét, amelyet előtte lefertőtlenítünk, és majd utána is. 

3. A papulák


A Paulák olyan gyulladásos pattanások, amelyek a bőr felszínén találhatóak. Általában piros folt veszi őket körbe, és nincsen középpontjuk. Noha a bőr felszíne alatt találhatóak tudnak fájdalmat okozni érintésre. A kezeléséhez enyhe gyulladás csökkentő krém javasolt, és sűrű tonikon tisztítás. 

4. Pattanások 


A pattanás vörös tetejű, jól behatárolható piros kör alakú gyulladt bőrbetegségek. Általában már messziről látható, és behatárolható, hogy fehéres vagy vöröses a belseje a benne felgyülemlett anyagtól függően. 

Fertőtlenítés után kinyomható, majd le kell kezelni újra pórus összehúzó tonikkal.

5. Gyullad fájdalmas pattanások 

Ezek a legveszélyesebb pattanások közé tartoznak, ugyanis nagyon mélyen helyezkedik el a pórust eltömítő anyag, amelyet a felszínre nyomni igen nehézkes, és akár véraláfutásos is lehet a bőrfelület a sok nyomkodástól. A kialakulásában többek között a nem megfelelő arctisztítás játszik szerepet. Eltömődni egy pórus legtöbbször a kosztól, vagy kozmetikai termékektől tud, ezért fontos a minél kevesebb és lélegző púderek használata, valamint nap végén mindig le kell mosni micellás vízzel is a bőrfelületet.