A pszichológus: ezek a tárgyak tesznek boldoggá az otthonodban. Az elefánt..a Buddha szobor


A pszichológus: ezek a tárgyak tesznek boldoggá az otthonodban. Az elefánt..a Buddha szobor

 

Mindannyian arra törekszünk, hogy otthonunkat oly módon rendezzük be, hogy az számunkra a béke, a nyugalom és a szeretet szigete legyen. Néha azonban olyan tárgyakkal vesszük körbe magunkat, amelyek nem ezt szolgálják, sót egyenesen hátrányunkra vannak. A szakemberek tanácsa az, hogy ne ragaszkodjunk görcsösen az egyes tárgyakhoz és váljunk meg tőlük, ha azok nem előnyösek számunkra.

De mi az összefüggés az általános közérzetünk és lakásunk energiaminősége között?

 

A mindennapjainkra köztudottan rányomja bélyegét lakásunk energia minősége. A szakemberek szerint, a negatív energia egészségi problémák kialakulásához is vezethet, de befolyásolhatja akár érzelmi életünket és anyagi hátterünket. Az első és legfontosabb nem más, mint az otthonunk tisztasága. Ugyanakkor igyekezzünk ne túlzsúfolni a lakásunkat berendezési tárgyakkal, hiszen ezek behatárolják mozgásterünket.


Nézzük akkor, melyek is azok a tárgyak, melyek negatív hatással lehetnek életünkre és mindennapjainkra!


1. Gyerekkori tárgyak


Ne ragaszkodjunk görcsösen a gyerekkori tárgyakhoz, mivel a pszichológusok szerint általuk a gyermekkor „fogságában” maradhatunk. Merjünk megválni tőlük, hiszen az idő elteltével, mi magunk is felnőttünk, érettekké váltunk és már nem szolgálják a javunkat, bármennyire is kedvesek voltak hajdanán számunkra.


2. Vetetlen ágy


Soha ne hagyjuk vetetlen az ágyunkat, mert a szakemberek szerint ez nem „hívogat” bennünket a pihenésre, sőt így nehezebben tudunk elaludni.



 

3. Kerüljük a tükröket


Ne helyezzünk sok tükröt a hálószobába, mivel így több a lehetőség, hogy magunkat nézegetve valós és vélt hibáinkat felfedezzük, és ennek következtében elégedetlenek legyünk önmagunkkal.


4. Fölösleges tárgyak


Váljunk meg az olyan tárgyaktól, melyeket az évek során azért vásároltunk, hogy valamely hobbinknak hódoljunk általa, de mégsem használtunk őket. Ezek a tárgyak ugyanis minduntalan a kudarcunkra emlékeztetnek bennünket és ez által nyugtalanok, sőt adott esetben boldogtalanok leszünk.


5. Elromlott tárgyak


Soha ne tartogassuk az elromlott, összetört tárgyakat azzal az indokkal, hogy majd egyszer megjavítjuk őket. Váljunk meg tőlük és olyan dolgokkal vegyük körül magunkat, melyek örömöt okoznak és ugyanakkor hasznosak a számunkra.


6. Szabadulj meg a felesleges gyűjteményektől


Mindannyian rendelkezünk különböző gyűjteményekkel, melyek azonban egy idő után, már nem is jelentenek örömet számunkra. Mivel az idő múlásával mindannyian változunk, és ezzel együtt változik az ízlésünk is, nem biztos, hogy ezek a régi tárgyak a boldogságunkat szolgálják.


7. Nem tetsző ajándéktárgyak


Váljunk meg az olyan ajándéktárgyaktól, könyvektől, melyek nem tetszenek, vagy nem szeretjük őket. Hiszen valahányszor ezek a kezünkbe kerülnek, rossz élmények, emlékek kerülnek felszínre, és ez szintén nem szolgálja a javunkat.


8. Ki a papírral a lakásból


Ne tároljuk a fölösleges papír hulladékokat, azzal a céllal, hogy majd jó lesz valamire. A régi újságok, levelek és képeslapok mind emlékekkel vannak teli, melyek nem biztosak, hogy maradéktalanul kedvesek számunkra. Ezért boldogságunk érdekében ne halogassuk a tőlük való megválást.