"Csak édesanyám halála után tudtam meg a gusztust@lan bűnét.. Soha nem fogom neki ezt megbocsátani!"


"Csak édesanyám halála után tudtam meg a gusztust@lan bűnét.. Soha nem fogom neki ezt megbocsátani!"

 


Sosem fogunk tudni megbocsátani neki, tönkretette az életemet! 

Az első csapás akkor történt, amikor a 19 éves lány 2001-ben eldöntötte, hogy élete első lakását kiveszi, hogy el tudjon költözni az egyetemről egy olyan helyre, ahol a két macskája is vele lehet. Nagy lépés ez egy fiatal életében az önállósághoz vezető úton, és ő is teli volt lelkesedéssel és izgalommal.


Ilyenkor annak rendje és módja szerint végigment a kötelező háttér vizsgálatokon, és legnagyobb meglepetésére kapott egy levelet az egyik szolgáltatótól, hogy előleget kell letennie, ha be akarja köttetni az elektromosságot, a rossz adósbesorolása miatt.


Először azt hitte, hogy csak valami félreértés, mivel még életében nem vett fel hitelt, de azért lekérte a nyilvántartását. 6 hét múlva egy vaskos boríték érkezett, és 10 oldal hosszú volt, amin a ki nem fizetett adósságai sorakoztak. Az országban csak 2% ember volt, aki még nála is rosszabb helyen állt. Annyi tartozás volt a nevén felvéve, hogy több élet is kevés lett volna ahhoz, hogy visszafizesse.


Ekkor a lány úgy döntött, hogy elkezdi lenyomozni, mi történhetett. Azt tudta, hogy a kis boltot vezető apjának és könyvelő anyjának 10 évvel korábban visszaéltek a személyazonosságával, és most attól tartott, hogy ugyan az az ember lop az ő nevében is.


Azt tette, amit bárki tett volna a helyében, felhívta a könyvelő anyját. Sírt neki a telefonban, de az anyja nyugodt és érzelemmentes maradt, majd ezt mondta.


„Akárki is tette ezt, nem volt személyes, csak üzleti érdekű. Tanulj meg együtt élni vele.”


A lány elment a rendőrségre, de ott csak egy papírt kapott, amit a bankoknak tud felmutatni. Ettől a naptól kezdve annak szentelte az életét, hogy tanulmányozza a személyiséglopás jelenségét, és az anyja segítségével felkutassa azt, aki ellopta az övét. De a tolvaj mindig egy lépéssel előtte járt.


Aztán 2013-ban az anyja súlyos beteg lett 66 évesen elhunyt. Nem sokkal ezután egy telefonhívás érkezett az apjától, hogy épp az elhunyt felesége holmijait rendezi, és talált egy hitelkártyát, amit 2001-ben használt a lánya, vagyis ő. Ebből vita kerekedett, mert a lány tagadta, hogy bármi ilyet tett volna, de az apja hajtogatta, hogy itt van minden papír, még a születési anyakönyve is.


Ezután jobban belemélyedtek a papírok előásásába, és kiderítették, hogy a lány anyja 135 millió forintot lopott el tőlük hitelek formájában. De ez nem volt minden. Az még mindig rejtély volt, hogy mire költötte a pénzt és hol. Kiderült, hogy számos nevet használt, mindenki máshogy ismerte. A lány még az anyja osztálytalálkozójára is elment, ahol senki nem ismerte azon a néven, amin ő.


A lány azóta is próbálja kideríteni, mi történt pontosan.