Egy 6 éves kisfiú állt a pénztáros előtt, és számolta a kis pénzét..babát akart venni a halott testvérének..Örökre megváltozott az életem ezután..


Egy 6 éves kisfiú állt a pénztáros előtt, és számolta a kis pénzét..babát akart venni a halott testvérének..Örökre megváltozott az életem ezután..


Egy plázában voltam, amikor megláttam hogy egy pénztáros beszélget egy kisfiúval, úgy 5-6 év körüli, akiről a következő történet szól...

A pénztáros azt mondta :

"-Sajnálom de nincs elég pénzed hogy meg vegyed ezt a babát!!"

A kisfiú a pénztároshoz fordult és még kérdezte : "Biztos hogy nincs elég pénzem??"

A pénztáros ismét megszámolta a pénzt és azt válaszolta "Tudod hogy nincs elég pénzed a babát megvenni", de a fiú kezében meg mindig ott volt a baba....

Ránéztem és még kérdeztem kinek akarja odaadni azt a babát....

"Ez az a baba amit a nővérem kétségbeesetten szeretett.... Szerettem volna neki oda adni a közelgő szülinapjára. Oda kell adnom édesanyámnak a babát hogy odaadhassa a nővéremnek amikor oda ér !!"

Olyan szomorú volt a szeme, amikor azt mondta:

"A nővérem elment Istenhez, apa azt mondja hogy anya is hamarosan hozzá kerül majd, ezért gondoltam talán a babát is viszi majd hogy oda adhassa a nővéremnek !!!!


Majdnem leállt a szívem. A kisfiú rám nézett, és azt mondta :" Mondtam apának, szóljon anyának hogy még ne menjen el, meg kell várnia míg vissza érek a plázábol" !!! 

Aztán mutatott egy nagyon szép képet amin nevet: "Azt akarom hogy anya vigyen egy fényképet is a hugomnak hogy ne felejtsen el.

Szeretem az anyukámat, és bárcsak ne hagyna el, de apa azt mondja hogy a kis húgom mellett jobb helyt lenne..."

Aztán szomorú szemekkel vissza nézett a babára és nagyon csendes lett...


Gyorsan megragadtam a pénztárcámat és mondtam a kis fiúnak :

" Újra megnézzük van e elég pénzed a babára "

Könnyes szemmel mondta :" Oké, remélem van

Hozzá adtam néhány érmét anélkül hogy látta volna őket, és elkezdtük számolni a pénzt..

Elég volt a babára, és még maradt is....

A kisfiú megszólalt :"Hála Istennek, adott nekem elég pénzt:"

Aztán rám nézett és még hozzá tette

"Tegnap este imádkoztam, mielőtt anyám elmegy Istenhez, es elég lett a pénzem hogy megvegyem a babát, meg annyit szerettem volna kérni tőle hogy vegyek egy szál fehér rózsát anyának, de nem mertem annyit kérni tőle, De Isten adott nekem eleget a rózsára is..

Anyukám nagyon szereti a fehér rózsát... "


Ki jöttem a plázábol, de nem tudtam ki verni a fejemből a kisfiút.

Eszembe jutott egy tegnapi cikk egy helyi újságból, ahol egy részeg bele csapódott egy másik autóba, ahol egy fiatal nő és egy kis lány ült. A kislány azonnal meghalt, az anya pedig kritikus állapotban volt. A családnak el kellett döntenie, hogy kikapcsolja-e a lét fenntartó rendszert, mert a fiatal nő sosem épülne fel a kómából. Ez a kisfiú családja lehetett?


Két nappal azután hogy találkoztam a kisfiúval olvastam az újságban hogy a fiatal nő meghalt.

Nem bírtam nem venni egy csokor fehér rózsát és a templomba menni ahol a fiatal anyuka teste feküdt, ahol az emberek utoljára el köszönhettek tőle !!


Ott feküdt a koporsóban egy gyönyörű Fehér Rózsával a kezében mellette a kisfiú képe amit mutatott neki a plázában, és a baba...

Könnyes szemmel rájöttem hogy az életem örökre meg változott!!!

Ma is elképzelni azt a szeretet amit egy kisfiú érzett az édesanyja és a nővére iránt, és egy másodperc alatt egy részeg sofőr mindezt elvette tőle....


Kérlek ne igyál ha vezetsz. A tetted örökre meg tudják változtatni a te és a más életét is, aminek semmi köze a te dolgaidhoz, aki semmiért sem tehet hogy mi van te veled....


Ha elért hozzád is a lényeg, oszd meg vagy másold az üzenetet, hogy meg lássák mások is

hogy egy perc figyelmetlenség mit okozhat, és hogy Isten keze és szeretete mindenhol ott van ahol kérik...

Ne hagyd figyelmen kívül, mintha nem érte volna el a te szíved is