Mára is özönvízszerű esőzések várhatóak ezeken a részeken


Mára is özönvízszerű esőzések várhatóak ezeken a részeken


A tegnapi pokoli vihar után ma sem nyugodhatunk meg, ugyanis a mai napon is záporok és zivatarok csapnak le ránk.400 riasztást kapott a katasztrófavédelem a tegnapi brutális viharok közepette. Az esőzésektől ugyanis nem csak vezetékek szakadtak le, több pincét és házat is elárasztott az özönvíz, nem beszélve az utakról, ahol az ország több pontján szinte vízesésként hömpölygött az ár.

A legtöbb beavatkozás Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében volt, de a fővárosban is többször riasztották a tűzoltókat a viharos szél és a felhőszakadás miatt. Vas megyében, Kenéz településen egy lakóház tetejét rongálta meg a viharos szél, az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók elhelyezéséről gondoskodtak - közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az Időkép azonban figyelmeztet: korántsem dőlhetünk hátra, ugyanis újabb rohamra számíthatunk:

– Egy hidegfront hatására gyakran lesz erősen felhős az ég, több helyen valószínű zápor, zivatar. Főként délen, délkeleten felhőszakadás kísérheti a zivatarokat. A szél több helyen élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet – írták.

Cserébe a hosszú hétvégére már a jóslatok szerint visszatér a kellemes nyár, és a 30 fokos meleg, nem beszélve a napos, száraz időről.