Megérkeztek a legfrissebb hírek Benkő Lászlóról.. Műteni kellett a zenészt


Megérkeztek a legfrissebb hírek Benkő Lászlóról.. Műteni kellett a zenészt


Pillanatok alatt söpört végig a közösségi oldalon Benkő László (77) halálhíre, ám pár órával később kiderült: szerencsére korán gyászolták a legendás zenészt.
 
Az Omega együttes billentyűse valóban hetek óta kórházban van, de közvetlen veszélyben nincs, inkább csak lelkileg viseli meg a helyzet. Ismerősei, barátai mindennap beszélnek vele, ám az álhír őket is sokkolta. Az Omega énekese, Kóbor János (77) is megrémült, de miután kiderült, nem igaz a hír, megkönnyebbült, és szerinte Benkő is jót nevet majd ezen.

– Épp a reptéren voltam, vártam a családtagokat, akik most jöttek haza. Ott ért a hívás, hogy meghalt Laci, és hogy már az internet is ezzel van tele. Hirtelen nem is értettem, nem akartam elhinni, hiszen nem sokkal korábban beszéltem vele – kezdte lapunknak Kóbor, aki azonnal hívta barátja családját, hogy igaz-e a hír.

– Persze, hamar kiderült, hogy az egész egy félreértés volt, Laci pedig él és virul. Azonnal intézkedtünk, hogy lekerüljön a halálhíre mindenhonnan. Nem is értem, sok zenész meg szakmai portál is kitette, hogy Laci elhunyt, utána sem jártak, mi az igazság. Ahogy én ismerem, Benkő Laci jót nevet majd a halálhírén. Remélem, hosszú idő után mosolyra görbül a szája, már csak azért is, mert akiről ilyet terjesztenek, az sokáig él – mondta nevetve az énekes.

A zenészvilág, a rajongók és Benkő családtagjai is imádkoznak a billentyűsért, akiért – bár az állapota kielégítő – sokan aggódnak érte.

– Laci két hete elesett az utcán. Eltört a térde, a bordája, nem volt mese, a lábát műteni kellett. Az operáció jól sikerült, át is szállították a rehabilitációra, de akkor előjöttek a régi gondok – folytatta Kóbor.

– Sajnos tüdő- és mellhártya-vizesedése lett, ráadásul a fekvőgipsz miatt nem is tud mozogni, nagyon kiszolgáltatottnak érzi magát. Aggasztóbb az állapota, mint korábban volt, mert most fejben egy picit elhagyta magát, rossz a kedve. Nem hagyjuk neki, hogy a negatív gondolatok elhatalmasodjanak rajta – például hogy ő már nem jön ki a kórházból –, tartjuk benne a lelket. Rossz lelki állapotban van, érzelmileg megviseli a helyzet, ez hatott ki az egészségére is szerintem. Megijedt, de a családja mindennap ott van vele, én pedig naponta hívom. Reméljük, minden rendben lesz – tette hozzá az énekes.

Ha Benkő állapota stabilizálódik, pár hét múlva elhagyhatja a kórházat, ám törött térde miatt akkor is vigyáznia kell magára.

Lapunk kereste a zenészt és fiát, Balázst is, de eddig nem értük el őket.