.

Milyen gyerekkori trauma nyomja a lelkedet? Rajzolj le egyet, és elárulom Neked

Ez a pszichológia teszt segít megfejteni, hogy milyen gyerekkori traumák nehezíthetik meg a felnőtt életedet!


A híres neurológus, pszichiáter, Sigmund Freud szerint minden felnőttkori probléma a gyerekkorban gyökerezik. És ez igaz is, hiszen a gyerekkori traumák hatással vannak a felnőttkori lelki egészségünkre. A gyerekkorban történt események lerakódnak a tudatalattiban, és majd évtizedek múlva, váratlanul, egy bizonyos élethelyzetben válthatnak ki valamilyen kellemetlenséget, pszichés zavart.

Ha szeretnéd kideríteni, hogy milyen gyerekkori trauma okozhat, vagy okozhatott gondot az eddig felnőtt életedben, akkor vess egy pillantást az alábbi 4 ábrára, a megérzésed alapján válassz ki egyet, majd olvasd el az ahhoz tartozó leírást.

A feladata firkálj össze egy lapot, majd nézd meg, hogy a lenti ábrák közül leginkább melyikre hasonlít a rajzod! 

1-ES ÁBRA
Ez az ábra arra utalhat, hogy gyerekkorodban át kellett élned a megaláztatást. Lehet, hogy kinevettek, kigúnyoltak a társaid, a szüleid, vagy a tanáraid szégyenítettek meg mások előtt. Ha így történt, felnőtt korodra társfüggőség alakulhat ki, hiszen attól függ majd, hogy hogy érzed magad, hogy mások mit gondolnak rólad.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy ilyen esetben a saját érdekeidet tartsd szem előtt, ehhez jogod van.

2-ES ÁBRA
Ha ezt az ábrát választottad, akkor lehetséges, hogy úgy érzed, a szüleid nem szerettek eléggé. Ilyen esetben az önbizalmad alacsonyabb lesz az átlagosnál, így félénkebbé válsz, nehezen megy majd a kommunikáció, félni fogsz a csalódástól, a kudarctól.

Próbáld megerősíteni a lelkedet, gondolj arra, hogy minden csak tőled függ, és bármire képes vagy.

3-as ábra
Ezt az ábrát azok választják, akikről a szülei lemondtak, elhanyagolták, nem gondoskodtak. Ha te is ilyen helyzetben vagy, akkor félsz a magánytól, és hajlamos leszel mérgező emberekkel körülvenni magad, akik megnehezítik az életed.

Meg kell értened, hogy aki neked rosszat akar, az nem a barátod, ha te jó ember vagy, akkor sosem maradsz magányos és boldogtalan.

4-ES ÁBRA
Ez az ábra arról árulkodik, hogy a szüleid nem bíztak meg gyerekkorodban benned. Az is megtörténhetett, hogy a szüleid megígértek valamit, majd nem tartották be azt. Felnőttkorodban így olyan ember válhat belőled, aki nehezen bízik meg másokban, érzelmileg visszafogott, zárkózott leszel.

Igyekezz nyitni a külvilág felé, mert nem mindenki akar átverni.

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék