.

Órákig tarthat a haláltusája annak aki a BIKA nevű új szerből fogyaszt. Felfüggeszti az agy működését, szörnyű kínhalált okozhat


 “A bika egy erős idegméreg, amely felfüggeszti az agy működését” – akár órákig is haldokolhatnak az új drog fogyasztói

Akár órákig is haldokolhatnak a bika dizájnerdrog fogyasztói. Az erős idegméreg a kómához hasonló állapotot idéz elő. Eddig 11 fiatal halálát okozta Magyarországon a bika.

Szakemberek szerint akár órákig is haldokolhatnak a Magyarországon nemrég megjelent kábítószer használói. A bika nevű dizájnerdrog ugyanis olyan erős idegméreg, amely kómához hasonló állapotot idéz elő, és minden használatkor károsítja az agyat.

A rendőrök ezért különösen figyelnek az ezzel kereskedőkre, és az elmúlt tizenkét napban már hét dílert kaptak el.

A KEKFENY.com is beszámolt róla,  hogy már 11 ember halálát okozta az a Magyarországon nemrég megjelent bika nevű dizájnerdrog, amelyhez egyes helyeken a fogyasztók akár már 150 forintért is hozzájuthatnak.

Az életveszélyes tüneteket, így többek közt szívleállást és görcsrohamot okozó szer használata azonban dr. Zacher Gábor toxikológus szerint azért is rendkívül kockázatos, mert a dizájnerdroggal felkevert anyag akár már az első kipróbáláskor végzetes lehet, a fogyasztói pedig már azelőtt életüket veszíthetik, hogy függővé válnának.

Dr. Funk Sándor addiktológus az RTL Híradónak elmondta, a bika tulajdonképpen egy olyan erős idegméreg, amely felfüggeszti az agy működését, és ennek hatására a használói kóma közeli, úgynevezett “zombi” állapotba kerülhetnek.

Zacherhez hasonlóan az addiktológus szakember is elmondta, továbbra sem lehet megállapítani, hogy mekkora adag okozhat életveszélyes tüneteket a fogyasztók számára. Volt olyan eset, amikor a használó légzése már egyetlen, szerrel átitatott cigaretta miatt leállt. Az áldozat pedig több másik esethez hasonlóan hosszú haláltusa után veszítette életét.

A rendőrség ezért különösen figyel a Magyarországon néhány hónappal ezelőtt megjelent kábítószer értékesítőire. Ennek köszönhetően az elmúlt két hét során a budapesti rendőrök már hét dílert kaptak el, akikre akár 15 év fegyház is várhat. A pszichoaktív anyaggal kereskedők ugyanis eddig legfeljebb öt év börtönbüntetést kaphattak. Rendőrségi javaslatra azonban 2021. január 1-től az ilyen típusú kábítószerrel kereskedőket akár 15 év börtönre is ítélhetik – derült ki az RTL Híradójából.Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék