Szandi Magyarország legerősebb nője, és nem érdekli, hogy ha nem tetszik másoknak


Szandi Magyarország legerősebb nője, és nem érdekli, hogy ha nem tetszik másoknak


Soós Alexandra jelenleg Európa legerősebb nőjének mondhatja magát, hiszen a 22 éves lány a tavaly tavaszi erőemelő Európa-bajnokságon guggolásban 210, felhúzásban 230, fekvenyomásban pedig 100 kilogrammot teljesített. Az utóbbi két eredmény világcsúcsnak bizonyult, és összteljesítményével nem csak a saját korosztályát, hanem az abszolút női kategóriát is megnyerte.


A mindössze 161 centiméter magas, 84 kilogramm súlyú Szandi négy évvel ezelőtt nyergelt át a díjugratás világából és bár először a testépítés felé fordult, végül 2018 januárja óta kizárólag erőemeléssel foglalkozik. Azév márciusában indult élete első versenyén, és év végén már világbajnoki címet szerzett.

A fiatal lány ma már elit versenyzőnek számít, és meghívást kapott az amerikai US Openre is, ahol azt tervezi, megdönti korábban felállított világrekordjait és ő lesz a világ legerősebb nője is. Egyébként Szandi már most közel 240 kilogrammot tud felhúzni, ami egy európai barnamedve súlya. A sportoló nem mindennapi külseje ugyan megosztja az embereket, ám ő nem foglalkozik a kritikusokkal.


– Sokkal jobban érdekelt az emberek véleménye, amíg még nem foglalkoztam a testemmel. Fiatalon ducibb voltam és az zavart, hogy minden körülöttem lévő lány vékony.

VAN, AKI A SZEMEMBE MONDJA A VÉLEMÉNYÉT RÓLAM, DE ENNEK ELLENÉRE NEM ÉRDEKEL, NEM IZGAT, AZ Ő DOLGUK, MIT GONDOLNAK. ÉRDEKES MÓDON AKI HAJLANDÓ BESZÉLGETNI VELEM, AZ MEGGONDOLJA MAGÁT VELEM KAPCSOLATBAN

– mondta a RTL Klub Fókusz című műsorában Szandi, aki párját is az edzőteremben ismerte meg és azóta Ádám a legfőbb támasza a mindennapokban.

Idővel a családalapítás is a terveik között szerepel, ehhez azonban mindenképpen vissza kell majd vennie az intenzív terhelést.