Társai csak kamerázták, míg megfulladt a 12 éves kislány


Társai csak kamerázták, míg megfulladt a 12 éves kislány


Szörnyű kegyetlenség: csak álltak és videózták a társai ahogyan a kislány belefullad a folyóba, de nem segítettek rajta

A 12 éves Ava Gray szüleinek nemcsak a gyásszal kell megbirkózniuk, de igazságtalanabbnál igazságtalanabb dolgokkal kell szembenézniük kislányuk tragikus halála óta.

A skót leányka – aki számtalan sportnak hódolt, köztük is a táncolás volt a kedvence – augusztus 9-én ment a Leven folyóhoz barátival, ahogy sok más korukbeli is tette. A gyerekek a vízben játszottak amikor Gray váratlanul elsüllyedt. Hiába próbálták kihúzni már nem találták meg társaik a fuldoklót, ezért azonnal értesítették a hatóságokat, akik rögtön a helyszínen teremtek.


A keresés gyors és intenzív volt, minden másodper életről vagy halálról döntött. Ennek ellenére sokan csak álltak a parton és videózták a kétségbeesett kutatócsoportokat ahelyett, hogy segítettek volna nekik.

– HA EZEK A FIATALOK, A GYERMEKEM KERESÉSÉRE FORDÍTOTTÁK VOLNA AZ ENERGIÁT A SNAPCHAT VIDEÓK HELYETT, TALÁN MÉG SIKERÜLT VOLNA MEGMENTENI A KISLÁNYOMAT

– nyilatkozta a gyászoló édesanya, aki szerint a felnövő generációnak el kellene gondolkodni a fontossági sorrenden.

– MIELŐTT CSELEKSZEL, GONDOLKOZZ, HOGY MIT OKOZOL AZZAL MÁSNAK! ÉLETEK MÚLHATNAK ÉS MÚLNAK EZEKEN

– üzente az arctalan videózó tömegnek az asszony.

Nem Gray az egyetlen ugyanis aki amiatt veszítette életét, mert a körülötte lévő emberek csak bámulták és videózták a haláltusáját ahelyett, hogy a segítségére siettek volna.



Az összetört szülőket az is nagyon bántja, hogy sokan kislányát hibáztatják a haláláért, mondván: ha nem mert volna bele a vízbe nem történt volna tragédia. Az anya szerint azonban gyermeke és barátai kiváló úszók voltak, sokat sportoltak és a környéken mindenki ahhoz a folyóhoz megy hűsölni ha teheti.


A 12 éves Ava Gray temetése a napokban volt, rengetegen kísérték a kislányt utolsó útjára. A szülők azonban nem találnak megnyugvást, hiszen újra és újra szembetalálják magukat egy videóval, ami gyermekük halálát örökítette meg.