Tüdőembóliát kapott és bevérzett a gyomra Benkő Lászlónak.. Megszólalt az állapotáról


Tüdőembóliát kapott és bevérzett a gyomra Benkő Lászlónak.. Megszólalt az állapotáról


 „Még nagyon gyenge vagyok, de már tudok hinni abban, hogy felépülök. Az éltet, hogy talán a színpadra is visszatérhetek” – üzente Benkő László (77), aki a napokban hazatérhetett a kórházból, ahová azért került, mert egy hónapja elesett a Krisztina körút villamossínén.

Az Omega együttes alapítója a balesetben bordáját törte, a térde pedig megrepedt. Mindez csak a kezdet volt, hiszen, mint megtudtuk, tüdőembóliával is kezelni kellett, ami késleltette az operációt.

Borzalmas időszakon van túl, amiben nagy szerepet játszott, hogy három éve májrákot állapítottak meg nála, és a kemoterápiás kezelések után meg is műtötték. Fél éve bőrrákot is diagnosztizáltak a jobb lábán, de időben megoperálták. Aztán ahogy azt két hónapja megírtuk, az általa szedett 25-féle gyógyszer miatt Benkő gyomra bevérzett, ez tovább rombolta a legendás zenész immunrendszerét. Két és fél liter vér hiányzott a szervezetéből, és annyira legyengült közben, hogy egy hétig infúzión tartották.


Családjához közeli forrásból úgy értesültünk, a Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas billentyűsnek legutóbb a térdét kellett műteni, de a kórházban tüdőembóliát, sőt, tüdőgyulladást is kapott, ami miatt az orvosok sokáig nem merték vállalni a beavatkozást.

A térde eközben egyre csak gennyesedett, szerencsére az orvosok tudták annyira stabilizálni, hogy a tovább fertőződést ki lehessen védeni. Ahogy az immunrendszere olyan állapotban volt, rögtön megműtötték, szerencsére sikerrel. Már otthon lábadozik, a felesége gondozza. Beszéltem vele, és hallani a hangján, hogy ez az időszak, most nagyon megviselte, de nincs elkeseredve – válaszolta megkeresésünkre Trunkos András, az Omega menedzsere, hangsúlyozva, a zenésznek most pihenésre van szüksége.