Vasárnaptól vége a nyárnak


Vasárnaptól vége a nyárnak


 Vasárnaptól megszakad a nyári időszak, hűvösebb időre számíthatunk — számolt be az Időkép. Mint írják: bár csütörtökön is hidegfront érkezik, a nyár még nem tágít, péntektől egyre erősebb déli széllel visszatérnek a 30 fok körüli maximumok. A legmelegebb szombaton ígérkezik, 30 fok feletti értékekre számíthatunk. Vasárnap azonban változik az időjárás: hidegfront hoz jelentős lehűlést.

A csütörtöki front átvonulását követően az előrejelzések szerint a magasban fölénk araszoló meleg légtömeg helyét vasárnap egy újabb hidegfront mögött beáramló hideg légtömeg veszi át.


A szél északnyugatira, északira fordul, sokfelé erős, a Dunántúlon és északon viharos lesz, itt 70-80 km/órás széllökések is előfordulhatnak. A péntektől jellemző 30 fok körüli nappali hőmérsékletek akár 10 fokkal is visszaeshetnek.


Éjszakánként jelentősen lehűl a levegő, helyenként 10 fok körüli minimumokkal kell számolni. Az említett időszak csapadékosabbnak is ígérkezik a mostaninál, többfelé eső, záporok, zivatarok segíthetnek rá a lehűlésre.