1 hét múlva kilakoltatják Bíró Icát. Már megkapta az értesítőt is, harmadjára lakoltatják ki a fitnesz lédit


1 hét múlva kilakoltatják Bíró Icát. Már megkapta az értesítőt is, harmadjára lakoltatják ki a fitnesz lédit

 

„Itt a vége, már tényleg nincs hová mennem!” – fakadt ki Bíró Ica, aki szeptember 17-ére megkapta az újabb kilakoltatási értesítőt. Ez lesz a harmadik alkalom, amikor az egykori sztármodellt minden motyójával, kutyáival, rendőrségi biztosítás mellett kitessékelik az otthonából.

Most ráadásul abból a lakásból akarják kitenni, ahová azért került a tavaly május 3-i dupla kilakoltatásnál, mert tévedésből a másik ingatlanját foglalták le. Annak azóta sem kapta vissza a kulcsát, így az utcán köthet ki.


Másfél éve többtucatnyi szimpatizáns testével próbálta megakadályozni, hogy a Trencsény utcai házából kitegyék a hitelcsapdába került Metal Ladyt. Kora reggeltől késő délutánig rendőrsorfal mellett zajlott Ica kilakoltatása, az első helyszínről egyenesen ment a lakatos zárat cserélni a Krisztina körúti ingatlanjába. Itt viszont óriási baki történt: Ica egykori szépségstúdióját alkotó két szomszédos lakás helyrajzi számait összekeverte a végrehajtó, de még az új tulaj sem vette észre a cserét. Tévedésből abból az ingatlanból tették ki az egykori sztármodellt, ami papíron az övé maradt, és abban él most, amit árverésen megvett egy cég, amely azóta sem tudta birtokba venni.


– Újra ki akarnak lakoltatni, megint rendőri és karhatalmi erővel fenyeget a végrehajtó – mutatta Ica a felszólítást, amin ott áll: a rendőrkapitányságtól megrendelték a „megfelelő létszámú karhatalmat”. Icát pedig felszólították, az ingatlant kiürítve hagyja el délután kettőre. Az árverési vevő dolga biztosítani a zárcseréhez a lakatost és 8 fő rakodómunkást. Bíró Ica nem tudja, hol fog lakni, s furcsa magyarázatot adott arra, hogyan jutott idáig ez az ügy.

– Amit ellenem elkövettek a „devizauzsorások”, ítészek, végrehajtók és társaik, az már teljes ellehetetlenítés. Nem tudom, hová megyek, ha a tavaly tévesen lefoglalt lakásból kitesznek, mert a másik, a még a nevemen lévő ingatlan kulcsait a mai napig nem adta vissza a végrehajtó. Elképesztő, hogy az árverezés után 2017 áprilisától a hibás kilakoltatás között eltelt két év alatt a végrehajtó nem ellenőrizte a helyrajzi számokat a lakás alaprajzán – mondta Ica, aki rengeteg energiát áldozott rá, hogy lakhatóvá tegye azt a kis otthont. Éppen kiheverte a kettős kilakoltatást, azt hitte, végre nyugalomra talál, de három hónap múltán derült ki a tévedés, most megint mennie kell.

– Most tényleg az utcára kerülök. Senkit nem érdekelnek a végzések, fellebbezések, elutasítások és a könnyeim. Egy élet munkája után földönfutóvá akarnak tenni. Egy hetem van, és végleg ellehetetlenítenek, de nyilvánosságra hozok minden dokumentumot, mert ebben az ügyben hamisítás is volt, a nevemmel visszaélő mediátor és álügyvéd is közreműködött. Arra számítottak, hogy ebbe belehalok, de nem vagyok rá hajlandó! – mondta Ica, aki könyvet ír hányattatásairól. Állítja: kiáll az igazáért, nem adja fel, mert még most is hiszi: kiderül az igaza, és nem hagyja veszni, amiért egy életen át megdolgozott.

Az értesítés szerint szeptember 17-én újra kilakoltatják

Így vesztette el otthonait

Bíró Ica jól tudta, alacsony nyugdíjra számíthat, így édesapja halála után két ingatlant vásárolt, hogy időskorára anyagilag biztonságban érezze magát. Csakhogy forinthitel helyett a devizaváltozatot ajánlották neki is, mint sokaknak.

– 15 éve vettem fel a devizahitelt az ingatlanok vásárlásához. Sajnos, ehhez a házam lett a fedezet. A válság miatt a törlesztőrészlet háromszorosára nőtt nyolc évvel ezelőtt, ezt már nem tudtam fizetni. A házamat például fél áron vették meg a liciten. Harmadszor pakolom dobozokba az életemet – tette hozzá Ica.