.

2 hete Jár a fiam iskolába, ma reggel torok fájás, láz egyelőre nincs..7 további gyereknél ugyanez, erre a háziorvos EZT közölte Második hete járnak a skacok iskolába.

A gyermekem ma reggel erős torokfájásra panaszkodott, itthon maradt. Láza nincs. 

Délelőtt az osztályból 7 fő ment még haza erős torokfájással, és fejfájással. Azóta újabb gyerek jelezte, hogy beteg.

Felhívtuk a körzeti gyerekorvost, aki mondta, ha nincs más panasz, akkor 10 nap után mehet a kisfiam iskolába. Gyógyszert nem írt fel, karanténba sem rakta a gyereket, de mégis. Vizsgálat persze, hogy nincs! Teszt sem lesz, csak ha fizetünk. Az orvos a telefont biztos lefertőtlenítette. Túl van a 75 évén...

Így aztán hőmérőzünk, és 2 hétre bevásároltunk. Ha a párom nem más betegséggel lenne itthon, akkor táppénzt se kapna, amennyiben a gyerekre kell itthon felügyelnie. Szerencsénk, hogy én szolgálati járandóságos vagyok. De mi van azokkal, akik most kiesnek a munkából?!

Nyáron Balatonon voltunk a nyaralóban. Nem csavarogtunk, az udvari medencében fürödtünk általában, a Balatonban is csak egyszer-egyszer. Hordjuk a maszkot. Fertőtlenítünk. Kezet mosunk gyakran. Csomagolt árukat veszünk. Betartottunk minden szabályt.

Ez pedig az anyai nagynéném férjének a lányával történt. A kedvesem írta le:

"Így (is) öl a koronavírus:

Borzasztó történetet hallottam tegnap. Rokonságban történt sajnos. Velem egykorú 50-es, jó karban lévő hivatásos hölgy élete vált semmivé miatta...

Adva volt tavasszal: március második felében a teljes egészsegügyi leállás. Neki pedig pont ekkor támadt kedve egy kiadós fogfájásra. Mivel fogorvoshoz nem lehetett elmenni, így tűrte amíg bírta - két hétig- majd kiderítette, hogy kihúzathatja a fogát, mert azt elvégzik végső szükségben. Egy fogröntgen, majd foghúzás. Nem sokkal később belázasodott, ekkor antibiotikumot kapott. Éz azonban nem segített már rajta. A fogbaktérium néven ismert Streptococcus mutans - amely a fogszuvasodást okozza - a foghúzás során a véráramba került, onnét pedig a szívizomba telepedett. A hölgy rosszul lett, magas lázzal, szörnyű köhögéssel és általános teljes gyengeséggel került kórházba. Ott megállapították, hogy nem Covidos, hanem szívbelhártya gyulladása van, amely akkora károsodást okozott, hogy az életét csak az azonnali szívátültetés tudja megmenteni.

Addig pedig mesterséges kómában tartva szívgépre helyezték. Mivel nagyon fontos poszton dolgozott, így egy héten belül kapott donorszívet, amelyet be is ültettek - de hiába. A szervezetében tanyázó S. mutans baktériumok az új szívet is 24 óra alatt "kinyírták"... Ha időben kap fogorvosi ellátást, jó eséllyel még ma is élne az egyébként makkegészséges aktív sportoló rokon hölgy. Vajon hány hasonló eset lehetett a leállás miatt? Ezeket biztos nem tartja nyilván a Covid statisztika. N."

Összefoglalva a sors kezében vagyunk...


Második hete járnak a skacok iskolába. A gyermekem ma reggel erős torokfájásra panaszkodott, itthon maradt. Láza nincs....

Közzétette: István Hortobágyi – 2020. szeptember 10., csütörtök

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak