A villamosszék fejpántja is nagy volt a fejére, ártatlanul végezték ki a legfiatalabb halálra ítéltet, mindössze 14 éves volt


A villamosszék fejpántja is nagy volt a fejére, ártatlanul végezték ki a legfiatalabb halálra ítéltet, mindössze 14 éves volt

 


Mindössze 14 évesen ültették villamosszékbe két lány meggyilkolása miatt George Stinney-t. És csak 70 évvel később derült ki, hogy ártatlan volt. A meghurcolt fiúról mintázták később minden idők egyik leghíresebb filmes karakterét is.

1944-ben zokogva ült a villamosszékben a mindössze 14 éves George Stinney. A kisfiú volt minden idők legfiatalabban kivégzett elítéltje, akinek csak hetven évvel később, 2014-ben szolgáltattak igazságot. A fiú még Stephen Kinget is megihlette, rá építette egyik leghíresebb regényének, A halálsoron című kötetnek a központi karakterét.

A kamasz George csak virágot szedett, amikor a kislányok útbaigazítást kértek

VIRÁGOT SZEDETT



A 7 éves Mary Emma Thames és 11 esztendôs barátnője, Betty June Binnicker 1944 március 23-án indult el biciklizni a dél-karolinai Acoluban. Akkoriban a fehérek és a színes bő­rűek lakhelyét a vasúti sín választotta el, a kislányok azonban áttekertek a feketék lakta részre, és az arra virágot szedegető George Stinney-től kértek egy kis útbaigazítást. Szerencsétlenségére, ugyanis a két kislány soha többé nem tért ezután haza, holttestüket másnap találták meg egy gödörben, agyonverték őket egy vasúti talpfaszöggel. Mivel többen is azt látták, hogy utoljára a kis George-dzsal beszéltek, a testek pedig a házuk környékén feküdtek, a gyanú gyorsan ráterelődött. A riadt fiút már ak­kor is három fehér rendőr hallgatta ki, méghozzá úgy, hogy sem a szülei nem voltak ott, de még ügyvédet sem kapott, és azt állították: Stinney beismerte tettét.




Amikor pedig a vesztőhelyre kísérték, kiderült, hogy olyan pici, hogy túl nagy neki a villamosszék, ezért a mindig magával hurcolt Bibliájára ültették. Még zokogott, amikor a szintén túl nagy fejpántot a fejére helyezték, és valóságos kínhalált halt: az ugyanis lecsúszott a fejéről, és nem gyilkolta meg rögtön..