Az ELMÜ 1 milliós csekket küldött ki egy panel lakás tulajdonosának, g@sztustalan dolgot művelnek a Nővel azóta


Az ELMÜ 1 milliós csekket küldött ki egy panel lakás tulajdonosának, g@sztustalan dolgot művelnek a Nővel azóta



Egy dunakeszin élő nő az ötven négyzetméteres lakására érkezett egy horribilis összegű számla, elmondta, szerinte mi történhetett.

1 058 549 forintot kellett volna egy számla alapján kifizetnie, miután új órát szereltek be nála. 

A nő a Blikknek mesélte el a történetét, hogy egyszer egy számlát elfelejtett befizetni, így kikötötték nála az áramot. a 17 ezres elmaradást befizette, és egyből helyre is állt a szolgáltatás.

"A visszakötéskor történhetett valami malőr, hiszen míg reggel 16 ezer kilowattórát mutatott a számláló, estére már 26 ezerre ugrott. Pár nappal később – épp az éves számlaleolvasáskor – viszont már 37 ezer volt. Nem sokkal ezután érkezett a végső csapás egy több mint egymilliós csekk formájában. Tudtam, hogy rögtön cselekednem kell, telefonáltam a központba, annyit elértem, hogy kijöttek, megállapították: külsérelmi nyom nincs a készüléken, majd elvitték kivizsgálásra. Ekkor picit megnyugodtam, biztos voltam benne, hogy kiderül, valami rajtam kívül álló hiba miatt mutat ennyit a számláló. Hosszú csend következett, majd kaptam az áramszolgáltatótól egy jegyzőkönyvet, amelyben az állt: az óra hiteles, semmi baja nincsen” - mondta a lapnak. 

A szolgáltató azóta húszezer kilowattórát elengedett, de még így is ötszázezres tartozást tartanak számon a nő elmondása szerint, aki a korábbi hétezres átalány helyett havi ötvenöt ezret fizet. 

A Blikk kereste az Elműt is, de egyelőre nem reagáltak, hogy valójában kinél történhetett a hiba.