Egy éve nem találom az édesanyámat.. Csoda számba menne, ha...


Egy éve nem találom az édesanyámat.. Csoda számba menne, ha...



Eltelt 1 év Anyum eltűnése óta, ami számomra és a család számára fájdalommal, reménykedéssel volt tele. Ez idő alatt sajnos semmi érdemleges nyom nem került felszínre, ami az előkerüléséhez vezethetne. Táplálom még a reményt, ami bennem él, nem adom fel a keresését. Elő kell kerülnie!! Valahol lennie kell!! Nem lehet, hogy csak úgy nyoma vész valakinek! Eltűnése előtt kb. 20 perccel még a családtagok körében volt, beszélgetett, aztán a szobájába ment, ahonnan aztán észrevétlenül kiment a lakásból. Miután észleltük azonnal végigjártuk a környéket, de már nem találtuk sehol.

Nem tudom elképzelni sem az ő állapotában hogyan tudott olyan hirtelen eltávolodni a környezetétől. Ugyanis a nap nagy részét ágyban fekve töltötte, ami nagyon legyengítette. Nagyon labilisan tudott járni, szinte csak segítséggel.

Nem tudom elképzelni sem az ő állapotában hogyan tudott olyan hirtelen eltávolodni a környezetétől. Ugyanis a nap nagy részét ágyban fekve töltötte, ami nagyon legyengítette. Nagyon labilisan tudott járni, szinte csak segítséggel.

Hogy nem tűnt fel senkinek, hogy itt egy néni, aki alig tud menni, hogy lehet hogy nem kérdezte meg senki nem kell-e segíteni, hova akar menni? Nem régen lakott velünk, tehát nagyon nem volt a környéken tájékozott. Nem tudni merre indult, kapott-e segítséget. A buszmegállóig ha el is jutott, felszállni nem tudott volna segítség nélkül, sem leszállni. Valakinek fel kellett volna tűnnie, hogy egy néni elesett állapotban próbál közlekedni. Ennyire nem gondolom, hogy közömbösek lennénk embertársainkra. Én legalábbis szoktam figyelni a hasonló idős, vagy segítségre szoruló embertársaimra. Gondolom ezzel legtöbben így vagyunk. A rendőrség szerint átnézve a busz kamera felvételeit ebben az időszakban nem volt látható a buszon, sem a környéken található kamerák felvételein. Akkor hogyan, mivel, hova juthatott el távolabbra minden segítség nélkül? Vagy ha kapott segítséget akkor ennyi keresés után miért nem jelentkezik valaki, aki úgy gondolja a leírás alapján, hogy anyu lehetett az a néni akinek segített, de akkor még nem, de azóta keresik. Rengeteg megosztás történt a posztról, nagyon sok emberhez eljutott a hír, talán nincs olyan ember az országban, aki ne hallott volna róla vagy a posztot olvasva, vagy valaki által elmondva. Hogyan lehetséges, hogy éppen az, aki segíthetett anyunak ő nem tud róla, hogy azt a nénit keresik. Felfoghatatlan, elképzelhetetlen hogyan történt, hogy veszhetett ennyire nyoma.

Mivel 1 éve történt az eltűnés így kissé már a feledés homályába merül az emberek előtt. Ezért is frissítem meg újra a posztomat, hogy a felszínre kerüljön és esetleg olyan emberhez is eljusson, aki talán eddig nem hallott róla.

Előző posztban írtam, hogy rengetegen jelezték, hogy látni vélték különböző helyeken anyut. Ez minden esetben újabb reményt csillantott fel az előkerülését illetően. viszont eddig egyetlen olyan megkeresés sem érkezett, hogy - "itt van velünk az a néni, aki vélhetően az anyukája, akiről egy fotót is küldünk" - ezért nem tekinthetőek kész ténynek, hogy Anyu biztosan a bejelentő által közölt helyszínen van, akármennyire is szeretnénk és reméljük minden újabb bejelentésnél, hogy így van, ezért kérjük, hogy próbáljanak fotót készíteni a néniről, akiben vélhetően Anyut látják felismerni, mert ez nagyban leszűkítené a szénakazalban történő keresést. Volt ahova el tudtam jutni, de nem bizonyult valósnak. Természetesen országos szinten nem tudok minden bejelentett helyszínre eljutni, meghaladja a lehetőségeimet, viszont a Rendőrség is tovább folytatja a keresést, akiknek meg van hozzá minden kompetenciája, hogy bárhova eljuthassanak. Az a kérésük, hogy a bejelentő készítsen lehetőleg egy fotót a néniről és próbáljon kommunikálni a nénivel és kiérkezésükig ottmaradásra bírni, lehetőséget adva ezáltal a beazonosításra.

Továbbra is keresem idős, 85 éves Édesanyámat Kondás Jánosné /Kocsis Margit/, aki 2019.09.22-én du. 16 óra körül eltűnt Csepelen a Csikó sétányról. Időskori demenciában szenved és szuicid hajlamu, emiatt Pszichiátrián kezelték. Iratai nincsenek nála, viszont a demencia ellenére tudata eltűnésekor tisztának volt mondható, adatait, lakcímét tudta. Pszichiátriai gyógyszereit eltűnése óta nem szedi,ami esetlegesen állapotában idézhetett elő némi változást, emlékezetkiesést, zavarodottságot. Nem igazán tudom elképzelni, hogy ennyi idő elteltével még folyamatosan az utcán lenne gyenge egészségi, fizikai állapotát tekintve. Természetesen időnként felbukkanhat itt-ott. Valószerűbbnek tartanám, hogy valakitől segítséget kapott, esetlegesen befogadták valahova. Kérem, ha bárki lát környezetében olyan ismeretlen nénit, aki vélhetőleg hasonlít hozzá, jelezze a rendőrségi hívószámokon, majd az én elérhetőségeimen.

Rendőrségi körözvény továbbra is érvényben van, ez ideig nincs eredménye. Tovább folyik a keresése. Ha valaki látni véli Anyut hívja elsősorban a Rendőrség segély hívószámát a 112 -őt, vagy a névtelenül hívható Telefontanú ingyenes telefonszámát 06-80-555-111 és próbálja az adott helyszínen maradásra bírni a nénit kiérkezésükig. Ez azért fontos, mert a rendőrség csak abban az esetben megy ki az azonosítást megejteni, ha a néni a bejelentéskor még helyszínen található.

Ezt követően kérném jelezzék felém is a 06 20 412 8086, vagy a 06 1 276 3950 telefonon, vagy facebookos elérhetőségemen.

Kérek Mindenkit a poszt további ismételt megosztásával segítsen a mielőbbi megtalálásban.

Köszönöm!