.

Sósavval tüntethette el VV Fannit B. László? Megrázó friss hírek szivárogtak kiSzinte a lélegzete is elállt a döbbenettől a három éve meggyilkolt VV Fanni (†24) édesanyjának, amikor egy hetilapban azt olvasta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya szerint a lánya meggyilkolásával vádolt B. László siófoki apartmanjában hidrogén-klorid-oldatot, azaz sósavat találtak a nyomozók.

Az tudható volt, hogy Fanni budapesti albérletéből B. siófoki apartmanjába hajtott, és a férfival látták utoljára őt életben.

A fiatal nő holtteste azóta sem került elő. Azzal kapcsolatban, hogy a gyilkos hová tüntethette a lány földi maradványait, rengeteg elmélet született már, egyebek mellett az is, hogy a Dunába dobta, de ott sem találták a nyomozók. A férfi siófoki apartmanjában fellelt 25 liter sósav azonban egy újabb lehetőséget vet fel: ezzel a maró anyaggal ugyanis akár el is tüntethette a lány holttestét a férfi.


Fanni édesanyja és ügyvédje számára az, hogy nagy mennyiségű sósavat találtak a vádlott lakásában, teljesen új információ volt.


– Nem hittem a szememnek, amikor az újságban olvastam, hogy hidrogén-kloridot találtak annak a férfinak a lakásán, aki kiolthatta az életét. Ezt nekem soha senki nem mondta, pedig többször is beszéltem az ügy nyomozójával. Bár én a szívem mélyén a mai napig reménykedem benne, hogy a lányom holtteste egyszer előkerül, és méltó búcsút vehetek majd tőle, a részletek, amiket most megtudtam, még távolabb taszítottak ettől.

Nem tudom elképzelni, hogy valakinek ekkora mennyiségű sósav legyen csak úgy, minden cél nélkül a lakásában. Belegondolni is iszonyú: lehet, hogy ezzel a maró anyaggal tüntette el a lányom testét – reagált a most felmerült új információra ügyvédjén keresztül Fanni édesanyja, Katalin.

Dr. Lichy József, a gyászoló család jogi képviselője legalább annyira megdöbbent a híren, mint Fanni édesanyja.


– Soha nem hallottam erről, a vádiratban sem szerepel sehol, pedig szerintem alapvetően fontos információ a mai napig rejtélyekkel teli ügyben. Sajnos ettől kezdve nem kizárt, hogy a maró anyag is segített Fanni holttestének eltüntetésében. Amikor a nyomozóknál érdeklődtem a sósav felől, azt a választ kaptam, hogy B. állítása szerint a házhoz tartozó medence tisztításához használta a vegyszert. De ekkora mennyiséget, főleg úgy, hogy tudomásom szerint nem ő volt a gondnok? Felettébb érdekes – fogalmazott az ügyvéd.


A gyilkossági ügy tárgyalása a héten folytatódik.

Roncsolja a szöveteket


A hidrogén-klorid vizes oldata a sósav. Erősen maró hatású vegyület. Abban az esetben ha egy test hosszabb ideig érintkezik a savval, a szövetek teljesen szétroncsolódnak, egy idő után csak a csontok maradnak épen.


A sósav bőr- és szemirritációt is okoz, ezért aztán évek óta nem használják medencék tisztításához. Szakemberek szerint a 25 liter jókora mennyiség, annyival egy komplett vízi komplexumot vagy csúszdaparkot is ki lehet takarítani.

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak