Szétválasztották gyerekként a 3-as ikreket..embertelen kísérletet hajtottak végre rajtuk


Szétválasztották gyerekként a 3-as ikreket..embertelen kísérletet hajtottak végre rajtuk



Afelől nincs semmi kétség, hogy az ikerpárok között mindig különleges és szoros kapcsolat alakul ki, ami már az anyaméhben elkezdődik.


Gyerekként választották szét a hármasikreket, hogy egy embertelen kísérletet hajtsanak végre rajtuk

Most egy szomorú eset következik három férfiről, akik 1961. július 12-én látták meg a napvilágot, és akik azt hitték, hogy egyedüli gyerekek, testvérük nincs, noha azzal tisztában voltak, hogy örökbefogadták őket. Ez Robert Shafran, Eddy Galland és David Kellman különös és tragikus története.

 

A különleges sztori akkor derült ki, amikor Robert beiratkozott New Yorkban az egyetemre, ahol mindenki barátságosan fogadta, így olyan érzése volt, mintha ismernék őt, csak ő nem ismer senkit, mivel még életében nem járt ott. A meglepetés ezután Robert leendő szobatársát érte, akit Michael Domitz-nak hívtak, hiszen egyszer csak az ajtóban ott állt egy ugyanolyan srác, akivel első évben lakott együtt, csak őt Eddy Galland-nak hívták, aki más egyetemet választott, és tisztában volt vele, hogy Eddy nem fog visszatérni, de akkor ki lehet ez a srác, aki ugyanúgy néz ki, mint a volt szobatársa?


Természetesen Domitz azonnal bemutatta a megszólalásig hasonlító két fiút egymásnak, így már nem volt kétség afelől, hogy bizony ők testvérek, mégpedig ikrek. A hír eljutott a sajtóhoz is, így másnap már több újság is címlapon hozta a nagy találkozást. A fotót látta a harmadik ikertestvér, David Kellman is, aki tudta, hogy azok ott ketten a testvérei, amit le sem tudott volna tagadni, mert pont úgy nézett ő is ki.


Gyerekként választották szét a hármasikreket, hogy egy embertelen kísérletet hajtsanak végre rajtuk


A fiúk szétválasztását annak idején Peter Neubauer pszichiáter javasolta, aki úgy gondolta, hogy problémás lett volna “egy csomagban” örökbe adni a három gyereket. Sőt, az örökbefogadó szülőkkel azt ugyan közölték, hogy egy kísérlet része az adoptálás, viszont arról nem értesítették őket, hogy az örökbe adott gyereknek testvérei vannak.


Three Identical Stranger (három egyforma idegen) címmel az esetről dokumentumfilm is készült, amelyben Robert elmondta, hogy kezdetben nagyon örültek egymásnak, sőt még egy kis éttermet is indítottak nevelőszüleik és támogatóik segítségével, amelyet Triplets (hármas ikrek) névre kereszteltek. Viszont később Eddy nem tudta feldolgozni ezt a lelki sokkot, és 33 éves korában öngyilkos lett.

Gyerekként választották szét a hármasikreket, hogy egy embertelen kísérletet hajtsanak végre rajtuk


Dr. Nancy Segal pszichológus könyvet is írt a történetről, Accidental Brothers címmel, és dr. Neubauer pszichiáterrel is interjút készített, aki egy csepp hajlandóságot sem mutatott a megbánásra, és még mindig azt állította, hogy a legjobb megoldást választotta akkor, mikor a három fiú szétszakításáról döntött.