.

Újabb 6 hónapig nem kell a hiteleket fizetni, itt a pontos dátum, és az is, hogy kinek nem kell fizetniEgyes társadalmi csoportoknál január 1-jétől újabb hat hónapig meghosszabbítják a hitelmoratórium lehetőségét – jelentette be a miniszterelnök a gazdaságvédelmi operatív törzs szombati ülése után. E szerint

a gyermeket nevelő családok,

a nyugdíjasok,

a munkanélküliek

és a közfoglalkoztatottak

dönthetnek úgy, hogy további fél évig nem törlesztik a hitelüket. A hosszabbítás automatikus, vagyis akkor kell felkeresniük a bankjukat, ha a moratórium lehetősége ellenére fizetni akarnak.

Orbán Viktor elmondta, a vállalkozásoknak be kell jelenteniük, ha a moratóriumot meg akarják hosszabbítani, és hogy ha a bevételük több mint 25 százalékkal csökkent a járvány miatt, akkor meg fogják kapni ezt a lehetőséget.

A kormányfő azt is közölte, hogy a járvány kezdete előtt felvett háztartási és vállalkozási hiteleknél 6 hónapos felmondási tilalmat vezetnek be.

Az eredetileg 2020 végéig meghirdetett hitelmoratórium eddig 1 millió 600 ezer családnak és 60 ezer vállalkozásnak segített, összesen 2000 milliárd forint maradt náluk – ismertette a miniszterelnök.

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak