15 dolog, amit mindenkinek meg kell tanulnia 30 éves korára


15 dolog, amit mindenkinek meg kell tanulnia 30 éves korára



Az élet 30 után kezdődik. Ekkor érezzük végre a tudatosságot és a függetlenséget, és megértjük törekvéseinket és igaz kívánságainkat. Azonban álmaid valóra váltása és a maximális siker elérése érdekében az élet minden területén érdemes megtanulnod néhány dolgot.

1. Találj egy olyan munkát, amit szeretsz csinálni 


Mindenki dolgozik 30 éves kora előtt, ki több, ki kevesebb munkahelyen. 30 éves koráig nagyon fontos megtalálni azt az állást, amely elégedettséget jelent számodra, ahol további fejlődésre törekszel és felkapaszkodsz a karrierlétra.

2. Tanulj meg főzni, és legyen egy specialitásod


Vagy utálhatod a főzést, vagy Gordon Ramsay összes receptjét fejből tudhatod, de akárhogy is, szükséged van egy ételre, amelyet jobban fogsz főzni, mint bárki más. Főételnek kell lennie - az aláírásos desszert megvásárlása nem kötelező. Kísérletezzen, és ne féljen új funkciókat adni az ételéhez, hogy elsajátítsa ezt a készséget. Ha egy sajátos étel van, akkor magabiztos, ha otthonának fontos látogatóival szembesül.


3. Érts meg, hogy kik az igaz barátaid 


Fiatal korunkban sok ember vesz körül minket, és könnyen új ismeretségeket szerezhetünk. Nagyon gyakran tévesen azt gondoljuk, hogy valamennyien a barátaink. Egy idő után azonban eltűnnek, és csak az igazi barátok maradnak közel hozzánk - azok, akik segítenek, ha különösnek érzed magad, és azok, akik örülni fognak a sikerednek veled. Becsülje meg azokat az embereket, akik kiállták az idő próbáját, és ne ragaszkodjanak bárkinek a közelében.

4. Fejezd be a személyes életed mindenkinek kifecsegését 



Az életedet érintő kardinális problémákról ne mesélj mindenkinek, mert csak támadási felületet hagysz. Akik meghallgatnak lehet, hogy a gyengeségeidre utaznak, és ki akarnak használni majd. Menj el szakemberhez, ha problémád van, de másokkal ne osztozz ezeken, csak a legmegbízhatóbb barátoddal, szüleiddel, testvéreddel..

5. Állítsd be a helyes fontossági sorrendet 


Mindig sietünk az életben, próbálunk minél több dolgot megtenni. De egy idő után megértjük, hogy az apró dolgokra összpontosítunk, és a fontosakat elhanyagoljuk. Általában utazásokra és a családdal töltött időre emlékezünk; senki sem emlékszik arra, hogyan kellett túlórázniuk az irodában péntek este. Fontos megtanulni, hogy minél gyakrabban tegyen fontossági sorrendet és tegye azt, amit igazán szeretne.

6. Keress pénzt, de szakíts időt pihenésre is 


A pihenés hiánya erkölcsi és fizikai kimerültséghez vezet, és csökkenti a hatékonyság általános szintjét. Ezért jobb pénzt költeni nem a legújabb okostelefon-modellre, hanem egy megérdemelt nyaralásra. Miután teljesen kipihented magad, képes leszel újratöltődni és többet elérni. Készítsen egy szabályt, amellyel fizetésének 20% -át megtakaríthatja egy jövőbeli vakációra.

7. Tedd le a jogosítványt



A jogosítvány arra sarkall, hogy dolgoz többet, és vásárolj a keresetedből egy autót, ezáltalin motiváltabb leszel. Később pedig mobilitási szempontból előnyre tehetsz szert azokkal szemben, akiknek nincs jogosítványa. 

9. Költözz el a szüleidtől 



Itt az ideje elhagyni a mamahotelt, és végre a saját háztartásodban élni, ahol te irányítassz, te fizetsz, és önnálósodsz. 

10. Találd meg a saját öltözködési és frizura stílusodat