.

Eltemették a fiút, akit kovidosnuak hittek, de valójában vakbélgyulladása volt. Az apukája sztárügyvédet fogadott

 


Képtelen belenyugodni fia tragikus halálába, ezért ügyvédhez fordult Praczu Béla!

Mint megírtuk, az édesapa szerint gyermekéről, Richárdról a nyíregyházi kórházban azt hitték, hogy koronavírusos, miközben vakbélgyulladása volt. A fiú keringése még azelőtt összeomlott, hogy műtőasztalra került volna. Béla a temetés után, hosszabb vívódást követően úgy döntött, fia emléke miatt mindenképpen szeretné megtudni, kinek a hibájából halt meg szörnyű kínok közt Ricsi. Ezért a műhibaperekre szakosodott ügyvédhez, dr. Ábrahám Lászlóhoz fordult segítségért.

– Az eddig keletkezett iratok tanulmányozása után azt kell mondanom: ilyen fatális hibát az orvostudomány mai állása szerint nem szabad elkövetni. Most az látszik, hogy teljesen egyértelműen ok-okozati összefüggés mutatható ki a fiatalembert ellátó orvosok hanyagsága, gondatlanság és Richárd halála között. Ők ugyanis nem a kellő gondosság elve szerint jártak el – közölte lapunkkal dr. Ábrahám László, aki szerint a diagnosztikai hiba akkor történt, amikor a gyulladást jelző értékek láttán sem cselekedtek az orvosok azonnal.


 Ricsit az orvos küldte kórházba, de ott azt hitték, hogy koronavírusos, ezért órákig nem látták el. Mire a műtőbe került, összeomlott a keringése. Egy műthető betegségbe halt bele / Fotó: Varga Imre

Ricsit az orvos küldte kórházba, de ott azt hitték, hogy koronavírusos, ezért órákig nem látták el. Mire a műtőbe került, összeomlott a keringése. Egy műthető betegségbe halt bele / Fotó: Varga Imre


A fiút szeptember 25-én vitték kórházba, miután a háziorvos a jellegzetes tünetekkel beutalta Vásárosnaményba, onnan küldték át Nyíregyházára.


– A koronavírus-osztályra mi az édesanyjával nem mehettünk be, egy biztonsági őr szólt, hogy stabilizálták a fiunkat, menjünk nyugodtan haza. Éppen hazaértünk, amikor tíz óra előtt valamivel jött a telefon, hogy a fiam meghalt. Én egy egyszerű ember vagyok, de azt pontosan tudom, hogy itt valami nagyon komoly hiba történt.


A vásárosnaményi orvos ráírta a papírjára, hogy vakbélgyulladásra gyanakszik, de még ez sem volt elég, hogy azzal kezeljék és ne koronavírusra. Nem tudom felfogni, miért csinálták ezt, hiszen ha időben megműtik, még ma is élne. Több mint 7 órán keresztül nem operálták meg perforált vakbéllel – sírta el magát az édesapa. A fiú már meghalt, amikor megjött a koronavírustesztje: negatív volt.


Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak