.

Kovidosnak hitték Ricsit, valójában vakbélgyulladása volt és belehaltFájdalmas napokat él át a vásárosnaményi Praczu család. Képtelenek beletörődni, hogy szerintük 26 éves fiuk még ma is élne, ha az orvosok jobban odafigyelnek rá. Richárd a múlt csütörtökön került kórházba magas lázzal. 

Nem sokkal később az édesapájáék már csak a letaglózó hírt kapták: a gyermekük meghalt.

– Meggyőződésem, hogy Ricsikém orvosi műhiba áldozata lett – kezdte felindultan az édesapa, Béla.

– Bár komoly alapbetegsége is volt, mellékvesekéreg-elégtelenségben szenvedett, de ezt gyógyszerekkel kezeltük. A múlt héten aztán hirtelen lázas lett, a pisilés is fájt neki, ezért a háziorvos tanácsára kórházba vittük, ahol azt hitték, koronavírussal fertőződött meg. Tesztet csináltak nála, majd több óra után valakinek végre az eszébe jutott, hogy talán meg kellene vizsgálni. Egy doktornő megnyomkodta a hasát, amitől fájdalmai voltak. Mivel nem volt sebész, mentőt hívtak, ami Nyíregyházára vitte. Itt szintén a Covid-osztályon helyezték el. Már járni is alig tudott szegénykém, az anyukájába kapaszkodott, a liftben pedig majdnem elájult – idézte fel a gyászoló apa a drámai nap történéseit.


Az anyuka szerint megmérték a fia pulzusát, ami nagyon alacsony volt, de még ekkor sem gyanakodott senki más betegségre.


– Még azt is alig értem el, hogy a gyógyszerét adják be neki, amit mindennap szednie kell. Végül este egy biztonsági őr megszánt minket, bement érdeklődni, majd azt mondta: nyugodtan menjünk haza, a gyerek állapotát stabilizálták. Így is tettünk, de éppen csak beléptünk a lakásba, amikor jött a hívás, hogy Ricsikém meghalt. Azt hittem, nyomban elemészt a fájdalom. Állítólag meg akarták operálni, de erre már nem került sor.


A zárójelentés szerint perforált a vakbele. Hogyan történhet meg 2020-ban, hogy ezt senki nem vette észre egész nap? Ha valaki alaposan megvizsgálja, még ma is élne a gyerekem. Pontosan tudom, hogy Ricsikét már semmi nem hozza vissza, de megnyugvás lenne a lelkemnek, ha kiderülne, hogy ki hibázott. Nem pénzt, igazságot akarok! – szögezte le határozottan Praczu Béla.


A tragikus sorsú Ricsit rengetegen kísérték utolsó útjára tegnap a vásárosnaményi temetőben.


 Ricsit csütörtökön kísérték utolsó útjára a helyi temetőben. A szertartást több tucat ember hallgatta végig./ Fotó: Facebook

Ricsit csütörtökön kísérték utolsó útjára a helyi temetőben. A szertartást több tucat ember hallgatta végig./ Fotó: Facebook


Megkeresésünkre a kórház azt írta, a páciens koronavírus-fertőzésre utaló tünetei miatt a járványügyi előírások betartása kötelező volt.


– A fertőzött vagy fertőzésgyanús esetek operálása elkülönített műtőben zajlik, a műtő előkészítése alatt azonban a beteget újra kellett éleszteni, ami sajnálatos módon nem sikerült, elhunyt. A beteg ellátása a szakma szabályai szerint történt – írták.

Dr. Kóczán István belgyógyász szerint nem elképzelhetetlen, hogy az orvosok koronavírusra gyanakodtak.


– A betegek egy részénél a vírusfertőzés hasonló tünetekkel jár, mint a vakbélgyulladás. A magas láz és az alhasi fájdalom mindkét betegség jellemző tünete. Annak eldöntésére, hogy pontosan mivel állunk szemben, a legjobb módszer az ultrahangos vizsgálat. A perforált vakbélgyulladás nagyon komoly elváltozás, az esetek nagy részében halállal végződik – mondta a szakember.

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék