.

Most érkezett : kiderült, hogy lesz-e idén Mindenszentek, le róhatjuk-e tiszteletünket a halottainknálCsütörtöktől meghosszabbított nyitvatartással várják a megemlékezőket a fővárosi temetők, az idén mindenszentek és halottak napján a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a Budapesti Temetkezési Intézet közös megemlékezései.

A FŐVÁROSI KÖZTEMETŐK OKTÓBER 29. ÉS NOVEMBER 2. KÖZÖTT 7 ÓRÁTÓL 20 ÓRÁIG LESZNEK NYITVA.

Október 31-én nyitástól november 2-án zárásig tilos a gépkocsiforgalom a sírkertekben, kivétel ezalól a Rákoskeresztúri új köztemető, ahová ez idő alatt díjmentesen lehet behajtani. Itt kisbuszok segítik a közlekedést: a járművekre 8 óra és 17 óra között lehet felszállni.

A Budapesti Temetkezési Intézet tájékoztatása szerint csütörtöktől hétfőig a temetőirodák 8 órától 18 óráig tartanak nyitva, ezekben a járvány miatt a maszk és a kézfertőtlenítő használata kötelező. Az ügyféltérben annyi ember tartózkodhat egyszerre, ahány aktív ügyfélpult áll rendelkezésre, azon kívül várakozva be kell tartani a másfél-két méteres távolságot.

A BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT A SÍRKERTEK EGYSZERŰBB MEGKÖZELÍTÉSÉRE EGYES VONALAKON MÁR CSÜTÖRTÖKÖN ÉS PÉNTEKEN TÖBB JÁRATOT INDÍT.

Szombaton és vasárnap a temetőket érintő vonalakon nagyobb járművek közlekednek, a járatok sűrűbben követik egymást, és rendkívüli temetői járatok is segítik a temetőkbe kilátogatókat.

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. A halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való megemlékezéssé.

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak