Egy hét alatt vitte el a koronavírus ezt a 13 éves fiút..


Egy hét alatt vitte el a koronavírus ezt a 13 éves fiút..



Egy héttel halála előtt még iskolába járt az a 13 éves fiú, akit koronavírus tünetekkel küldtek haza a tanárok. Állapota napról napra súlyosabb lett, kórházba került, de az életét nem tudták megmenteni.

Belehalt a betegségbe az a 13 éves gyermek, akin elsőként az iskolában észlelték a koronavírus tüneteit. A tanárok hazaküldték a fiút, aki pár nap alatt olyan súlyos állapotba került, hogy kórházba kellett vinni. Azonban hiába küzdöttek érte az orvosok, csupán egy héttel az első tünetek után elhunyt.


A 13 éves Petyon Baumgarth október 22-én ment utoljára suliba, amikor a vírus tüneteivel hazaküldték. Az amerikai Missouri államban élő fiú négy nappal később már olyan rossz állapotban volt, hogy kórházba került, majd tragikusan fiatalon belehalt a betegségbe.


Családja egy „mindig mosolygós, csodálatos fiatal fiúnak” jellemezte a 13 éves gyermeket.


MINDIG NAGYON JÓKEDVŰ ÉS BOLDOG VOLT. IMÁDTA A VIDEOJÁTÉKOKAT, SZERETETT FOCIZNI ÉS A CSALÁDJÁVAL LENNI

– idézi a DailyStar a GoFundMe nevű oldalon a fiú családjának indított adománygyűjtés leírását.


EGYÜTTÉRZÉSÜNKET FEJEZZÜK KI A CSALÁDNAK, AMELY ARRA KÉRT MINKET, FIGYELMEZTESSÜK AZ EMBEREKET A MASZKOK VISELÉSÉRE, A RENDSZERES KÉZMOSÁSRA ÉS A SZABÁLYOK BETARTÁSÁRA. A KORONAVÍRUS LÉTEZIK, FELHÍVJUK A DIÁKOK ÉS A SZÜLŐK FIGYELMÉT, HOGY TEGYÉK MEG A MEGFELELŐ ÓVINTÉZKEDÉSEKET AZ ISKOLÁBAN ÉS AZON KÍVÜL IS

– olvasható a 13 éves fiú iskolájának közleményében.

Az államban egyébként eddig öt 18 és 24 év közötti koronavírusos beteg halt meg, Peyton az első kiskorú áldozat Missouriban.