Élet-halál harcot vív Szabolcs, akit állítólag 1 hétig nem teszteltek le a tünetei ellenére


Élet-halál harcot vív Szabolcs, akit állítólag 1 hétig nem teszteltek le a tünetei ellenére



Lélegeztetőgépen, élet és halál közt van egy lőrinci férfi, aki hiába könyörgött, több mint egy hétig nem végezték el rajta a Covid-tesztet.

 

Családja szerint Szabolcs (45) már múlt héten felhívta a háziorvosát, hogy hőemelkedése van, nem érzi jól magát, a doktor mégsem látta indokoltnak betegénél a szűrővizsgálat elrendelését. Szabolcs kedden otthon fulladni kezdett, elájult, az édesanyja az ágyról leesve, a földön talált rá. Jelenleg a hatvani kórház intenzív osztályán küzdenek a bivalyerős sporthorgász életéért.


– Amióta Szabolcsot a mentő bevitte a kórházba, se éjjelünk, se nappalunk, az egész család a telefont lesi, mikor érkezik hír az állapota felől – kezdte Szabolcs sógora, Hegedűs László. – Az aggódáson kívül bosszúság és harag is van bennünk, hiszen ha a háziorvosa időben megrendelte volna a tesztelését, szinte biztos, hogy nem lenne ilyen állapotban. A rémálom a múlt hét hétfőn kezdődött, amikor Szabi rosszul lett munkaidőben. Ő egy becsületes, kétkezi melós, komoly fizikai munkát végez, így azonnal megérezte, hogy nincs valami rendben a testében. Másnap már nem is ment dolgozni, hőemelkedése és rossz közérzete volt. Mivel nem lett jobban, csütörtökön felhívta a háziorvosát, aki évek óta kezeli a vérnyomása és a cukorbetegsége miatt. A doktor hiába tudta, hogy ilyen alapbetegségekkel még veszélyesebb lefolyású lehet a koronavírus, azt mondta: nem tartja indokoltnak a tesztelést – folytatta a megrázó történetet László.


A háziorvos adott ugyan antibiotikumot, de szombatra 38,5 fok lett Szabolcs láza. Hétfőn újra hívták az orvost, de nem érték el, úgyhogy Szabolcs felesége a mentőket tárcsázta. Ott az ügyeletes orvos a sógor szerint azt mondta Szabolcs nejének, hogy 38,5 normális, nem kell teszt. Másnap Szabolcs elvesztette az eszméletét, leesett az ágyról.


– A mentők bő egy óra múlva értek ki, és bár a gyorsteszt negatív volt, elvitték a hatvani kórházba, ahol kiderült, tényleg megfertőződött. Este sikerült beszélni egy orvossal, aki közölte, Szabolcs nagyon rossz állapotban van, géppel lélegeztetik. Őszintén elmondta azt is, hogy a kilátásai nem biztatóak az alapbetegségei miatt...