Mérhetetlen a fájdalmunk..Meghalt Péter, a nevelt kisfia még nem tudja a tragédia


Mérhetetlen a fájdalmunk..Meghalt Péter, a nevelt kisfia még nem tudja a tragédia


Mérhetetlen fájdalom, amelyre senki nem számított: egy fiatal, bivalyerős sportolót, Hajós Pétert is legyűrte a koronavírus.

Hajós Péter már régebb óta birkózott a vírussal, de Petya, ahogy szerettei hívták, viszonylag hosszasan jól viselte, csak hőemelkedés és köhögés volt a tünete, otthonról még dolgozni is tudott. Bízott benne, hogy ennyivel át is vészeli, hiszen fiatal még, és erős, nem lesz semmi baj. Ám november elején olyan fulladásos roham jött rá, hogy a mentők vitték be a kórházba. Ott bebizonyosodott: a Covid megtámadta a tüdejét, előbb tüdőgyulladást, majd tüdőembóliát kapott.

 Hajós Péter a nevelt fiát – akivel nagyon szoros volt a kapcsolata – is elvitte a klubba játszani

HAJÓS PÉTER A NEVELT FIÁT – AKIVEL NAGYON SZOROS VOLT A KAPCSOLATA – IS ELVITTE A KLUBBA JÁTSZANI

A családja – amely szintén elkapta a vírust – nagyon megijedt, amikor a férfi kórházba került, de bízott abban, hogy a magyar bajnok amerikaifocista ebből is feláll majd. Sajnos tévedtek: november 9-én Petya keringése összeomlott, és hiába próbálták újraéleszteni az orvosok, nem tudtak rajta segíteni.


A fiatalember édesanyjának három éven belül másodszor kell szembenéznie a felfoghatatlan fájdalommal: korábban másik fiát veszítette el. A tragédiát a mai napig sem dolgozta fel, erre jött most az újabb fájdalmas csapás.

A férfit a sporttársai is mélyen gyászolják. Az egykori bajnok, aki edzőként több fiatalt eljuttatott a válogatottságig, soha nem adta fel, most is biztosak voltak abban, hogy felgyógyul.

– Nagyon nehezen ocsúdunk fel a fájdalomból, amelyet Peppe elvesztése okozott – mondta megtörten lapunknak jelenlegi klubja, a Tatabánya Mustangs szakosztályvezetője, Mátrai Tibor. – Ő teljes szívével és tudásával küzdött, minden alkalommal öröm volt nézni a játékát...


– A nevelt fián keresztül kerültünk kapcsolatba Peppével – kezdte a Pirates 17 csapat vezetője, Bakajsza Mihály. – Lehozta hozzánk játszani a fiút, aztán ő is itt maradt nálunk. Meg merem kockáztatni, hogy a gyerekeknek ő volt a kedvenc edzőjük, a nagybetűs tréner. Imádta a srácokat és ők is Peppét – mondta Bakajsza. – Nélküle a Pirates soha nem lesz olyan, mint vele volt...