Nem úszta meg : milliós büntetést kell kötbér miatt fizetnie Curtisnek. Pontosan ekkora összegről lehet szó


Nem úszta meg : milliós büntetést kell kötbér miatt fizetnie Curtisnek. Pontosan ekkora összegről lehet szó



Jogi lépéseket tesz a TV2 Curtis ellen azután, hogy a rapper nem jelent meg a múlt vasárnapi Sztárban Sztár próbáin és élő show-jában. A csatorna elfogadhatatlannak tartja Curtis viselkedését, kifizettetik vele a kötbért, ami több millió forintra rúghat.

  

Sokáig úgy tűnt, büntetlenül megússza Curtis azt, hogy vasárnap szó nélkül eltűnt. A rapper nem jelent meg a Sztárban Sztár vasárnap reggeli próbáin, és az esti élő show-ban is hiába várták. Curtis még arra sem vette a fáradságot, hogy értesítse a produkciót a távolmaradásáról, ezzel a tettével rengeteg ember munkáját tette tönkre. Arról nem is beszélve, hogy a közönségét, a nézőket is cserben hagyta, akik hétről-hétre a szavazataikkal támogatták az előrejutását a versenyben.

Hétfőn Curtis exkluzív interjút adott a Tények Plusznak: a riportban úgy fogalmazott, édesapja évekkel ezelőtti halála miatt volt képtelen színpadra állni. Tagadta, hogy a drogproblémái miatt tűnt el szó nélkül, csakúgy, mint másfél évvel ezelőtt, amikor Majkát hagyta cserben egy vidéki fellépés előtt. Curtis a TV2 hírműsorában úgy fogalmazott, nem kér bocsánatot, mert ő 'ilyen'.


„Nem bántam meg, én ilyen vagyok. (...) Úgy éreztem, hogy jobb lesz, ha távol maradok. Nyilván szólhattam volna itt egy-két embernek, de sajnos én ilyen vagyok évek óta, inkább magamban lejátszom ezeket a harcokat” - jelentette ki a rapper.


Úgy tűnik, ez a magatartás már a TV2-nek is sok volt: szerda reggel közleményben tudatták, hogy jogi lépéseket tesznek felé.

„Az utóbbi napokban nagy visszhangot váltott ki Curtis kizárása a versenyből. Azzal, hogy nem jelent meg az elődöntőben cserben hagyta a rajongóit, a Sztárban Sztár nézőit és stábját. A TV2 döntése értelmében így versenyzőként nem vehet részt a vasárnapi döntőben, és szerződésszegése miatt a cég megteszi a megfelelő jogi lépéseket. Az tagadhatatlan, hogy Curtis is sokat tett a Sztárban Sztár hetedik évadának sikeréért, a nézők szerették, ezt az is bizonyítja, hogy a tíz adás applikációs szavazási statisztikája alapján ő érte el a legjobb eredményt az egyik produkciójával (94,18%). A csatorna azonban lehetőséget biztosít számára, ha bocsánatot kér a nézőktől a színpadon, hogy a többi kiesett versenyzővel közösen előadjon egy produkciót. Ezzel kárpótolhatja a cserben hagyott és csalódott rajongóit. Természetesen ezért díjazásban nem részesül” – fogalmazott a csatorna.


A ripost úgy tudja, Curtis komoly büntetésre számíthat, információink szerint több milliós kötbért kell kifizetnie a múlt vasárnap tanúsított magatartásáért.

Sztárban Sztár senior kreatív producere, Németh Ádám a szerdai Mokkában fejtette ki a csatorna álláspontját a történtekkel kapcsolatban.

„A vasárnapunk gyakorlatilag az újratervezésről és a túlélésről szólt. (...) Bizonytalanságban voltunk egész nap. Gyakorlatilag ki kellett alakítanunk egy új akciótervet. Curtis tette példátlan volt. Nem nagyon fordult elő ilyen a kereskedelmi televíziózás történetében. Ezzel szerződést szegett, a TV2 megteszi a megfelelő jogi lépéseket” – mondta el a producer.