Rengeteget szenvedett mielőtt elhunyt.. Gyászba borult Deák Bill Gyula


Rengeteget szenvedett mielőtt elhunyt.. Gyászba borult Deák Bill Gyula



Deák Bill Gyula (71) számára most az élet a legbúsabb blues! A legfeketébb hangú magyar énekes nehezen tér napirendre szeretett húga, Rózsa halála felett, akit néhány hónapja, még a koronavírus okozta karantén előtt veszített el. – Aznap este fellépésem volt a Barba Negrában. Nagyon vártam, de életem legnehezebb koncertje lett belőle. Telt ház várt, több mint ezren jöttek el, és minden lelki erőmet össze kellett szednem, hogy a közönség ne érezze, min megyek keresztül.


A szeretetük felemelt, és az is segített, hogy nem vidám műfaj a blues, de Rózsa halála nagyon megérintett. Most is alig tudom elhinni, hogy nincs többé. Még javában élhetne – sóhajtott a magyar blueskirály, aki testvére válása után anyagilag is támogatta magányos, visszavonultan éldegélő húgát.


– Rózsát nagyon lesújtotta, amikor három éve a diagnózissal szembesült. A méhét támadta meg a gyilkos kór, és sikerrel műtötte meg egy orvos ismerősöm, de utána még sokat szenvedett. Megszakadt a szívem érte, de nem tudtam, mitévő legyek, főleg amikor kezdtem észrevenni, hogy az életkedve is fogyatkozott. Ennek tudtam be, hogy nem vette elég komolyan a kemoterápiát. László öcsémmel tartottuk benne a lelket, de feladta. Nem bírta tovább – mondta Bill, és hozzátette, azóta öccsével is szorosabb a kapcsolata. – Őt is segítem, amiben tudom. Négyen voltunk testvérek, mára ketten maradtunk.