Szembehajtott a forgalommal az Audis, és frontálisan ütközött. Az anyósülésen utazó ember, elhunyt a kórházban


Szembehajtott a forgalommal az Audis, és frontálisan ütközött. Az anyósülésen utazó ember, elhunyt a kórházban

( Fotó : illusztráció ) 


Halálos közlekedési baleset okozása miatt áll a Szigetvári Járásbíróság elé egy férfi kedden.

< p>A sofőr egy Audi A5-ös személykocsival közlekedett Csehországban a D1-es autópályán három éve december 21-én, mikor Brno előtt észlelte, hogy az autók feltorlódtak előtte. Emiatt letért az autópályáról, és a mellette haladó főúton folytatta útját. Egy kisebb települést elhagyva – a vád­irat szerint – annak ellenére tért vissza az autópályára, hogy mindkét irányból behajtani tilos tábla volt kihelyezve, mert ezen a szakaszon egy hidat újítottak fel.

A 130 kilométeres sebességgel haladó személyautó vezetője ekkor észlelte az akadályt, azonban már nem tudott megállni és 90–100 kilométeres sebességgel nekiütközött a gépkocsi elejével a híd betonszerkezetének. A kocsi megpördült, előbb a partoldalra, onnan a szalagkorlátra került, majd nekiütközött egy acélzsalunak és a hídkorlátnak, ahonnan az úttestet szegélyező szalagkorláton keresztül az úttestre csapódott. A kocsiban tartózkodó utas, egy 47 éves magyar férfi, olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően elhunyt.

A cseh lapok megemlítették, hogy ugyanezen a napon, mikor a halálos baleset történt, pár perccel később egy cseh rendszámú kocsi szintén nekiütközött a híd szalagkorlátjának, ott hárman sérültek meg.