.

Változás a szupermarketek kasszáinál.Erre kérik a vásárlókat! Minden Aldi, Auchan, dm, Lidl, Media Markt, Metro, Spar, Tesco, Penny üzlet érintett!OKSZ: reggel és este ne vásároljanak a nyugdíjasok!

Mint leírták: kérik az idősebbeket, hogy vásároljanak a kevésbé zsúfolt órákban! Az OKSZ a vásárlási szokások alapján is azt javasolja, hogy a nyugdíjasok a lehetőségeikhez mérten ne a reggeli (munka-, iskolakezdés előtti) vagy a délutáni órákban keressék fel a boltokat. Különösen az élelmiszerüzletekre, drogériákra ajánlják ezt. 

Külön idősáv ismételt bevezetését ugyan nem, de egyéni „túlélési” taktikát azért javasol az Országos Kereskedelemi Szövetség (OKSZ) a nyugdíjasoknak. Hosszabb soroknál kérik a vevőket, hogy engedjék előre az idősebbeket! 

Úgy tűnik, senkinek sem hiányzik a tavaszi járványhullám idején az idősekre érvényes külön vásárlási idősáv, amit a vevők akkoriban még a rendkívüli jogrendet megszüntető rendelet megjelenése előtt maguk is eltöröltek. Az OKSZ azonban most, alighanem a helyzet durvulására reagálva, külön felhívást tett közzé a nyugdíjasok számára. 

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak