5 évig ülhet Gődény a rémhírterjesztésért, és hatósági rendelkezés elleni uszítás kapcsán.


5 évig ülhet Gődény a rémhírterjesztésért, és hatósági rendelkezés elleni uszítás kapcsán.Gődényt péntek hajnalban vitték el lakásáról az NNI nyomozói, akik házkutatást is tartottak nála. A hírek szerint rémhírterjesztés és hatósági rendelkezés elleni uszítás ügyében folyik eljárás ellene. Este kiengedték Gődényt, posztolt is gyorsan.

A házkutatás során a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Gődény György számítógépét is lefoglalták. 

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a rendőrség folyamatosan figyelemmel kíséri a Covid–19-ről megjelenő híreket, internetes tartalmakat, közösségi bejegyzéseket.

Megkerestük az ORFK sajtószolgálatát is az ügyben. A rendőrség azt a tájékoztatást adta az Indexnek, hogy:

Az operatív törzs 2020. december 11-i sajtótájékoztatóján elhangzottakat meghaladóan a nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy hozzájuk tartozik a Gődény-ügy, de hivatalosan semmilyen tájékoztatást nem kaptak a rendőrségtől, hogy gyanúsítottként hallgatták volna ki a gyógyszerészt, vagy őrizetbe vették-e. A törvények szerint 24 órán belül kell tájékoztatni az ügyészséget.