Ha Ön csalna el majd 300 milliót biztos lehet benne, hogy ülne! Neki nem kell..


Ha Ön csalna el majd 300 milliót biztos lehet benne, hogy ülne! Neki nem kell..



Pető Péter írása: 

Picit azért megéri még nézegetni a Hajdú Péter ítéletét. 

Tehát saját bevallása szerint csaló, több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek, az ügyészség pedig megegyezett vele, mivel visszafizette az okozott kárt, így megúszta 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel és 5 millió forint pénzbüntetéssel.

Mármost. 

Tehát ő használt 280 millió pénzt, amit a magyar emberektől vett el egy bűncselekmény keretében. Ha ez konkrétan csak állampapírban pihen egy évig,  az 5 milkás büntetésnél akkor is milliókkal többet hoz be. 

Tehát több mint negyedmilliárdot el lehet úgy csalni az adófizetőktől, hogy azért nem kell ülni. 

Közben megjegyzem, hogy 350 forint egy BKV-vonaljegy ára, ám ha valaki nem lyukaszt, nincs olyan emlékem, hogy ennek az áráért, plusz mondjuk, gáláns extra hozammal 38 forintért szabadulhatna. Inkább több mint a húszszorosa szokott lenni a bírság. 

Közben megjegyzem, hogy élénk felháborodás szokta kísérni, ha tyúktolvajokat nem sittelnek le azonnal, miként talán érdemes emlékezni, mit és hogyan kapott úgymond társadalmi megvetésből Bakács Tibor, mikor ellopta a szalámit.

Itt tényleg úgy van, ahogyan egymásnak mondják az emberek, ha igazságról kell kamu politikai beszédeket hallgatniuk, hogy tudniillik itt egyetlen dolog jelent védelmet. Az pedig nem a tisztesség, hanem az, ha az elit tagja vagy. Akkor még 280 milliós adócsalásért sem kell ülni. 

Akkor lehetsz egy NER-tévé vezérigazgatója. Akkor a műsorodban leszel mindig csak összezárva. Méghozzá azzal, akivel te akarod.

#hajdúizmus