Jó hírt közölt Orbán Viktor, ennek minden magyar örülni fog


Jó hírt közölt Orbán Viktor, ennek minden magyar örülni fog



A következő adag oltóanyag december 31-én érkezik majd MagyarországraA főváros után Debrecenben és Nyíregyházán is megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása a koronavírus elleni vakcinával. A tervek szerint a következő adag oltóanyag december 31-én érkezik majd Magyarországra. Közben 698 újabb állampolgárnál mutatták ki a koronavírust, ennél kevesebb fertőzöttet utoljára szeptember 22-én regisztráltak. Meghalt 96 beteg, így az elhunytak száma 9-ezer 47 főre emelkedett.


  Magyarország az Európai Unión belül az elsők között kezdte meg szombaton a koronavírus elleni oltásokat, az immunizálás vidéken is folytatódott. Nyíregyházán 190-en kapták meg a vakcinát, a megyében 4 oltási központ van. A debreceni infektológiai klinikán 120 embert oltottak be, az elkövetkező napokban csaknem 1000 fő kapja meg a vakcinát.


„Én leszek az első, igen. Furcsa is lenne ha infektológusként meg védőoltási szakemberként 20 éve dolgozva nem használnám azt a lehetőséget, hogy ezzel is elmondjam a lakosságnak azt, amit én gondolok erről a vakcináról” – mondta Várkonyi István, a Debreceni Egyetem Infektológiai Klinikájának igazgatója.


A dél-pesti centrumkórházban és a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikáján már szombaton megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása. Merkely Béla hangsúlyozta, az oltásnak nincs veszélye. A rektor ősszel átesett a koronavírus fertőzésen, így ő néhány hónapig nem kaphatja meg a vakcinát. „Az utóbbi hetekben 100-200 között volt az elhalálozott betegek száma, tehát az oltás a legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszere annak, hogy az új típusú koronavírust megállítsuk” – fogalmazott Merkely.