Kigúnyolta a fogyatékos gyerekemet a SPAR biztonsági őre. Ekkor megjelent az üzletevezető, és EZT tette


Kigúnyolta a fogyatékos gyerekemet a SPAR biztonsági őre. Ekkor megjelent az üzletevezető, és EZT tette



Míg nem zárul le az ellene folytatott vizsgálat, nem dolgozhat a 11-es Huszár úti üzletben.

Szerdán számoltunk be arról a szombathelyi Facebook-csoportról, amit a 11-es Huszár úti Spar-üzlet egyik vagyonőrének kirúgásáért hoztak létre. A csoportban sokan azzal vádolták a vagyonőrt, hogy sértően szól a vásárlókhoz, vádaskodik és agresszíven lép fel akkor is, amikor erre semmi oka.


„A fiamnak születési rendellenesség miatt rövidebb az egyik lába. Nemrég, amikor együtt mentünk vásárolni, a vagyonőr már a bejáratnál hangosan odaszólt nekünk, hogy megjött a cigány, meg a sánta haverja” - számolt be az egyik vásárló lapunknak.


Kedden a Spar kommunikációs vezetője annyit mondott a Facebook-csoport láttán, hogy komoly ügynek tűnik, mindenképp szükségük lesz pár napra, hogy megküldjék hivatalos nyilatkozatukat.


Csütörtökön aztán megérkezett a hivatalos válasz, miszerint a vagyonőr ügyét a megbízott vagyonvédelmi szolgáltató fogja kivizsgálni. A vizsgálat lezárultáig a vagyonőrt eltávolították a 11-es Huszár úti Sparból.


Az üggyel kapcsolatban a héten megkeresett minket a vagyonőr korábbi munkáltatója is, aki felháborítónak tartja, hogy gyűlölködő, és többségében alaptalan Facebook-kommentek nyomán el lehet távolítani valakit az állásából.


Az ügy még nem zárult le, mi pedig folyamatosan nyomon fogjuk követni az eseményeket.


(Címlapképünk csupán illusztráció)