Fájó szívünk nem tud megnyugodni..Mariannt saját élettársa verte halálra, majd a holttestét a Dunába eresztette


Fájó szívünk nem tud megnyugodni..Mariannt saját élettársa verte halálra, majd a holttestét a Dunába eresztette



 A hatóságok gyanúja szerint egy 32 éves, Bács-Kiskun megyei, felsőlajosi férfi december 22-én ölte meg volt élettársát Karcagon – ezt közölte ma a rendőrség Kiss Marianna Éva ügyében. A rendőrség a horrorisztikus esettel kapcsolatban egy videót is közzétett, amelyet a cikk végén közlünk.


Nyomtalanul tűnt el a 24 éves nő

Csütörtökön írtunk arról, hogy behívták a rendőrségre annak a 24 éves nőnek az édesanyját, aki karácsony előtt két nappal tűnt el Karcagról. Lázsok Évának a rendőrök egy fotót mutatták, amelyen lánya ruhái voltak, ám az eltűnt nőről semmit sem mondtak az édesanyjának.


 

Karcagon kezdtek keresésbe

 

Volt párja váratlanul látogatta meg

Annyit lehetett még tudni, hogy Kiss Marianna Éva két gyermekével volt otthon, amikor volt párja váratlanul meglátogatta őket. A volt élettárs azt állította, hogy a nő, miután ittak egy kávét, felöltözött és elment otthonról. Ezután már nem tért haza, életjelet nem adott magáról.



 

Eltűnt személyként kezelték

Marianna édesanyja bejelentést tett a rendőrségen, lányát eltűnt személyként kezelték. Lázsok Éva a Kekvillogo.hu-nak elmondta, kérte a rendőröket, hogy bűncselekmény áldozataként kezeljék Marianna eltűnését, és hallgassák ki volt párját. Az édesanya szerint semmilyen jel nem mutatott arra, hogy lánya el akarná hagyni gyermekeit.



 

Megtalálták a ruhadarabokat

A nyomozás során nagy jelentőséggel bírt, hogy állampolgárok Lajosmizsén, egy kisebb erdőben női ruhadarabokat találtak. Mint kiderült, az eltűnt ruhadarabok az eltűnt fiatalasszony ruhái voltak, sőt, ezeket a darabokat viselte aznap, amikor eltűnt.



 

Karcagról Lajosmizsére?

Nagy kérdést jelentett a rendőröknek a kérdés megválaszolása, ugyanis a két város több mint 100 kilométerre fekszik egymástól, így nem is kicsit furcsa, hogy a karcagi nő ruháit Lajosmizsén találták meg.



 

Felgöngyölítették az ügyet

A rendőröknek sikerült kideríteniük, hogy a karcagi nő a két gyermekével és korábbi élettársával, kisebbik fiának az édesapjával – akivel 2020 decemberében szakítottak – több mint négy éven keresztül élt egy Lajosmizse melletti településen.



A férfi visszaköltözött Lajosmizsére

A szakítást követően a fiatal férfi visszaköltözött Lajosmizsére, a rendőrök pedig fel is figyeltek a volt élettársra, és ki is kérdezték. A nyomozóknak rögtön gyanússá vált a férfi, mivel a volt élettárs nem tudott minden kérdésre megfelelő választ adni a kihallgatása során.


Beidézték a rendőrségre

Az eltűnés vizsgálatába ekkor már a bűnügyi igazgatóság nyomozói is becsatlakoztak, és B. Attilát beidézték a lajosmizsei kapitányságra, ám a férfi – az idézés ellenére – nem jelent meg.


Úton a rendőrségre balesetet szenvedett

Kedden reggel fordulat következett be az ügyben. Attilát, Marianna volt élettársát is kihallgatásra hívták a rendőrök. A férfi azonban furcsa körülmény közt útközben nekiment egy betonoszlopnak. A tűzoltók szedték ki a roncsból, a rendőrök később hallgatták ki és őrizetbe is vettél a férfit.



Fotó: Donka Ferenc

Házkutatást tartottak

Ezután a rendőrök házkutatást tartottak Kiss Marianna Éva karcagi lakhelyén, majd a férfi felsőzsolcai házában is.


Sikerrel járt a nyomozás

A rendőrök gyors keresésbe kezdtek, ami pár órán belül eredményre is vezetett: a férfit elő tudták állítani a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon. B. Attila ekkor már bevallotta, hogy december 22-én összevitatkoztak volt párjával, és a vitájuk tettlegességig fajult. Az erőszak következtében a fiatalasszony meghalt.


Dunába dobta a holttestet

A bántalmazást követően a férfi bepakolta a holttestet a csomagtartójába, majd később a Duna vizébe süllyesztette. A férfi a nő ruhadarabjait a lajosmizsei erdőben szórta szét.


Őrizetbe vették

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói B. Attilát kihallgatták emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, továbbá őrizetbe vétele mellett indítványozták a férfi letartóztatását. A rendőrök továbbra is keresik az elsüllyesztett holttestet.