Elhunyt egy ápolónő, a boncolás szerint nem a vakcina miatt.


Elhunyt egy ápolónő, a boncolás szerint nem a vakcina miatt.



Egy 41 éves portugál egészségügyi dolgozó két nappal a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának beadása után rejtélyes körülmények között meghalt. A nő édesapja válaszokat akar.


Egy portugál egészségügyi dolgozó két nappal azután hunyt el, hogy megkapta a Pfizer COVID-oltását. A 41 éves Sonia Acevedo-t otthonában érte a halál újév napján, pontosan 48 órával azután, hogy beadták neki a vakcinát.


A kétgyermekes anya, aki a portói Onkológiai Intézet gyermekgyógyászati osztályán dolgozott, nem érzett semmilyen mellékhatást az oltás után.


A nő apja, Abilio Acevedo a Correio da Manha portugál napilapnak elmondta: „Jól volt. Nem volt semmilyen egészségügyi problémája.


Megkapta a COVID-19 elleni oltást, de semmilyen tünete nem volt. Nem tudom mi történt. Csak válaszokat akarok. Szeretném tudni, hogy mi vezetett a lányom halálához.”


Acevedo asszony munkáltatói megerősítették, hogy az elhunyt nőt a koronavírus ellen december 30-án oltották be, és azt állították, hogy semmilyen nemkívánatos mellékhatásról nem értesítették őket az oltás utáni órákban,írja a Correio újság .

"A műtős boncolását kedden fejezték be igazságügyi orvosszakértők bevonásával, és a jegyzőkönyv megállapította, hogy »halálának nincs köze a vakcinához« de az elhunyt személyiségi jogainak tiszteletben tartására (sic!) hivatkozva nem hozták nyilvánosságra a halál okát.

- forrás