Pár órája jelentette be az operatív törzs.. Akkor ez azt jelenti, hogy?!


Pár órája jelentette be az operatív törzs.. Akkor ez azt jelenti, hogy?!



Müller Cecília elismételte, hogy holnap érkezik a Pfizer-vakcina újabb szállítmánya. Kérte az idős korosztályt, annak higgyenek, ahonnan megfelelő hiteles információkat kapnak.

 

Jelenleg nincs több vakcina Magyarországon ez derült ki az operatív törzs keddi tájékoztatójából, ahol elmondták, hogy tavaly december óta eddig 129 ezer embert oltottak be, 1600-an már a második dózist is megkapták.A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára azt mondta, hogy a következő adag szerdán várható, de a Pfizer jelezte, hogy kevesebb oltást tudnak majd szállítani.


Ezúttal 35 685 fő oltására elegendő vakcina érkezik, de az újabbra egy hetet várni kell.

Szeretnék megkezdeni a lakosság tömeges oltását, de ezt csak akkor lehet megtenni, ha van elegendő vakcina. A brüsszeli beszerzés nagyon lassú, ezért az oltási munkacsoport teljes mértékben támogatja, hogy bárhol is elérhető biztonságos és hatékony vakcina a világban, azt meg kell venni.”Az eddig beoltott 130 ezer emberből 120 ezer egészségügyi dolgozó. Megkezdtük az idősotthonok lakóinak oltását is. 90 intézményben tízezer embert oltottunk, de messze még a vége, hiszen összesen 1900 bentlakásos otthon van. Ezekből az intézményekből előzetesen 80 ezer ember jelentkezett oltásra.”


Az egészségügyben dolgozók, idősotthonok és szociális dolgozók oltását követően elsőként a 89 év felettiek oltására fog sor kerülni, ők többnyire otthonukban kapják majd meg a vakcinát.


Hogy pontosan mikor kerül sor az oltásokra, egyelőre nem tuják, ez a vakcinabeszerzéstől is függ.”Életkori idősávban fogunk haladni. Amikor a 60 év alattiakhoz elérünk, a fiatalabb krónikus betegek és az egészségesek következnek, ekkorra az oltópontok száma is növekedni fog”– mondta György István.


Müller Cecília elismételte, hogy holnap érkezik a Pfizer-vakcina újabb szállítmánya. Kérte az idős korosztályt, annak higgyenek, ahonnan megfelelő hiteles információkat kapnak.”Mi a sajtótájékoztatókon pontosan fogjuk önöket informálni a helyzetről és a vakcinákkal kapcsolatos információkkal is”– fogalmazott a tisztifőorvos.