Tóth Gabi miatt kirúgtak a munkahelyéről egy családapát. Gabi szerint biztos nem volt jó munkaerő, ha egyből ki is rakták


Tóth Gabi miatt kirúgtak a munkahelyéről egy családapát. Gabi szerint biztos nem volt jó munkaerő, ha egyből ki is rakták



 Még előző év végén adott interjút az énekes testvérpár, Tóth Gabi és Tóth Vera az Nlc.hu-nak, amiben a fiatalabb Tóth lány többek között arról is beszélt, hogy még terhes volt a mostanra közel másfél éves lányával, amikor az egyik kommentelő a gyereke halálát kívánta egy hozzászólásban. Ezután Tóth felhívta a férfi munkáltatóját, az illetőt pedig kirúgták. Azóta többen megjegyezték, az énekesnőnek közszereplőként bírnia kellene a kritikát, erre reagált most a Család.hu-n közzétett írásában, ahol azt is kifejtette, mi történt.


Amellett, hogy elmondta, szerinte ez nincs így, és a cyberbullying ellen épp az ismert emberek tehetnének együtt, összefogva, hiszen már az ő gyerekeik is részesei lesznek az online világnak, arra is kitért, hogy mindez nem a koronavírus idején, közvetlenül karácsony előtt történt, hanem még a terhessége idején. Ezt azért ismételte el, mert sokan felrótták neki a fentieket.

„Elöntött a keserűség és a tehetetlen düh, ami olyan erővel árasztotta el a testem, ahogyan azelőtt soha nem éreztem. (…) Igenis tehetek valamit, hogy ez máskor, mással ne történhessen meg. Eldöntöttem, hogy beszélni akarok ezzel az emberrel. A szemébe akartam nézni, és megkérdezni, hogy »miért?«.”

Mint írja, a hozzászóló profilján szinte csak a neve és munkahelye volt látható, és mivel az utóbbit nem volt túl bonyolult kideríteni, hát felhívta a számot. „Semmit nem terveztem el, nem gondolkodtam, szinte gépiesen cselekedtem. Vele akartam beszélni, tőle hallani a válaszokat. Nem így alakult. Lett következménye a tettének, bár nem én intéztem, de nyilván annak hatására (is) történt, hogy miután a vonal másik végén megkérdezték tőlem, hogy milyen ügyben keresem, én elmondtam. Tárgyilagosan, meglepően nyugodt hangon. Vélhetően nem ő volt a legjobb munkaerő, és az sem kizárt, hogy máskor is történt már hasonló, ami miatt a munkáltatója később úgy döntött, hogy megválik tőle. Én nem kértem tőle, de az ellenkezőjét sem.)” – fogalmazott.