5 gyermeke maradt félárván Anitának, aki agyvérzést kapott és meghalt. A gyerekek szerint : anyu a mennyországba utazott, az angyalokhoz..


5 gyermeke maradt félárván Anitának, aki agyvérzést kapott és meghalt. A gyerekek szerint : anyu a mennyországba utazott, az angyalokhoz..

 


Szörnyű tragédiával indult a Fazekas család éve: a gyermekek édesanyja egyik pillanatról a másikra életét vesztette, emiatt a családfő Zsoltnak most öt gyermekről kell egyedül gondoskodnia. Egy hétköznapi tragédia Szombathelyről.


A vaol.hu-n megjelent riport szerint egy vasárnap még tortával ünnepelt Anita és Zsolt, akitől felesége egy szép gyűrűt kapott az alkalomra. Aztán eljött a hétfő, és a tragédia. Az, aminek semmi előjele nem volt, hogy megtörténik. Zsolt így mesélt erről:


„Dolgoztam a számítógépnél, a feleségem mellettem ült, almát evett. Egyszer csak lefordult a székről, a jobb oldala azonnal lebénult, az arca lefittyedt. Rátettem a kanapéra, kérdezgettem, mi van vele, de nem tudott válaszolni, fuldokolni kezdett, mert lebénultak a nyelést segítő izmok is, mentőt hívtam. Kórházba vitték: este tízkor értem el a doktort az intenzív osztályon, mondta, hogy az agytörzsnek olyan nagy része bevérzett, hogy nem operálható„ – idézte fel Fazekas Zsolt az egy hete, hétfőn történteket. Majd kisvártatva folytatta: „Kedden bementünk, gépi lélegeztetés tartotta életben, mondták, hogy nem visszafordítható a folyamat, ne reménykedjünk. Felmerült a szervdonáció, mivel fiatal volt. Azért tartották egy nappal tovább életben, mert úgy ítélték meg, hogy a fél-fél tüdő és a máj átültethető, szerdán meg is kapta három ember. Aznap délután Anitát lekapcsolták a gépről. Az agyhalál már kedden este beállt.”


Zsolt nagyon fegyelmezetten számolt be a tragédiáról a megyei portálnak, de előtörtek a könnyei, amikor eszébe jutott, hogy Anita korábban többször mondta: szívesen odaadná a szerveit, ha úgy fordul az élet. Másfél évvel ezelőtt azt is meghagyta, ha előbb halna meg a férjénél, ne temessék, hanem hamvasszák, és a szertartáson melyik dal szóljon. „Próbáltam elhessegetni, hogy miről beszél, hol van az még, fiatalok vagyunk, de mérgesen rám szólt, hogy vegyem komolyan. Többször lejátszotta nekem Homonyik Sándor »Kései üzenetét«, hogy ezt szeretné…” – meséli a férfi.


Zsolt a vaol.hu-nak elmondja: terveik voltak egy cukrászdával kapcsolatban, és a falura való költözéssel, de ezt most újra kell terveznie mindent. Szerencsére a gyerekek Waldorf-iskolába járnak, ahol a szülői közösség tagjai már írtak egy listát, „mikor kit hívhatok, ha a kicsikre vigyázni kell, vagy menni kell értük, mert későn jönnék”.

Arról is beszélt őszintén, hogy hiába dolgozik egy egy építőipari vállalkozásnál, éppen annyit keres, hogy a napi megélhetésükre elég, tartalékot nem tud képezni. Gond lesz a lakhatással is: még fél évig maradhatnak a jelenlegi albérletben. Addig kell találniuk egy másik házat, ahol a főbérlő el tudja fogadni, hogy sok a gyerek, és két kutyájuk is van.

Fazekas Zsolt négy gyermekével él: Renáta 13, Noémi 10, Kristóf 7, Zsolt 5 éves. A legidősebb, Roland (14) nem lakik velük, ő a Boncodföldei Autista Védőotthonban lakik, utána havi 120 ezer forintot fizet.

 A gyerekek közül a két kisebbik fiút viseli meg leginkább anyjuk elvesztése Zsolt szerint, a nagyobb lányok magukba zárják a fájdalmukat szerinte. Talán a legkisebb fogadta el legjobban, hogy anya azért nem jön többet, mert az angyalok magukhoz vették, az ő országukba – jelenti ki végezetül.

Aki a családot támogatn, az adományát az Erste Banknál vezetett, 11600006-00000000-28596534 számú bankszámlára utalhatja. A közleménybe írja bele: Adomány.