Az 5 éves Robika, és édesapja halt meg a borzalmas szörnyűségben..


Az 5 éves Robika, és édesapja halt meg a borzalmas szörnyűségben..



Bogdán László: legyen Nemzeti Gyásznap február 23.-a.

Tatárszentgyörgy, 2009. február 23. Magyarország Gyásznapja. Elvetemült gonosztevők megölték az 5 éves Robikát és édesapját. Bűnük csak annyi volt, hogy a bőrük barna volt, cigánynak születtek. Emlékezzünk az ártatlan áldozatokra, a roma gyilkosságsorozatban életüket vesztett embertársainkra. A gyűlölködés a legnagyobb gyilkos, egy ország nem élhet gyűlöletben. 

"Nyugodjatok békében! 

"Édes kicsi fiú.. vajon mi vésődött be íriszed utolsó némafilmjének?! Futsz, rohansz a marcangoló lángok elől, nem látsz a füstben, csak hallod a jajveszékelést.. Ez a testvérem.. Apa, apa merre vagy?! A reményt jelentő levegő hangja hívogat, s mikor megtalálod a kiutat, megleled a halálod is. Utol ér a lövés.. S még a halál is tudja, hogy egyedül nem ébredhetsz odaát, így megy veled apa is.. 

Meglásd most már semmi nem fog fájni.. Pajtásaid a cigányok angyalai lesznek, akik lesik minden kívánságod. Érzés csak boldogság és harmónia lesz, s nem tudod mi az fázni, fájni, éhesnek lenni, kivetettnek, munkanélkülinek, bűnösnek lenni. Most már tiéd az arany homlokpánt! Mutogasd a napnak, a csillagoknak! Mutasd meg a mennyek cigányainak, hogy hős vagy, s ez az érdemrended.. mert értünk haltál meg cino shavore.. Értünk cigányokért.. 

Hulljanak hát könnyeitek cigányok!"