Drága Barátunk! Felfoghatatlan gyász mellett búcsúzunk most Tőled. Firmáid, barátaid..


Drága Barátunk! Felfoghatatlan gyász mellett búcsúzunk most Tőled. Firmáid, barátaid..



Egy hete elhunyt a soproni egyetemista, Vid Viktor Gedeon, aki lábai elvesztése után sem adta fel álmát, hogy erdész legyen. Az ehhez szükséges speciális protézishez a Jóakarat hídján keresztül olvasóink is hozzájárultak.

2021. február 9-én, életének 25. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt a Soproni Egyetem erdészmérnök hallgatója, a keszthelyi születésű Vid Viktor Gedeon – adta hírül kedden a Zaol.hu, a Soproni Egyetemre hivatkozva.


Vid Viktornak 2018. októberében, egy megrázó vonatbaleset következtében combközéptől amputálták mindkét lábát. Hónapokig tartó kórházi kezelés után rehabilitációs intézetben tanult járni, de nemcsak járni, hanem élni is. Sokáig altatták, a soproni kórházban töltött hetekről sem voltak emlékei. Az orvosok kevesebb, mint egy százalék esélyt adtak a felépülésére. Az, hogy mennyire elszánt volt a jövőt illetően, mi sem bizonyítja jobban, mint az a néhány mondat, amit tavaly májusban a Kisalföldben olvashattunk tőle, amikor köszönetet mondott a segítségért.

„Próbálok előrenézni és nem a múlton, a miérteken rágódni. Vannak itt sorstársak, akik rendkívül pozitív példák előttem, így én is eltökéltem, folytatom a megkezdett utat. Végül is a lábaimat vesztettem el, nem pedig az életemet.”


 Évfolyamtársaid, Firmáid, tanszéked és valamennyi barátod, kiket Sopron adott Neked, ahogy nekünk Téged.

Kedves Viktor! Üdv az erdésznek! Nyugodj békében!

Jó szerencsét!

Vargovics Máté”